"Oruç olmasaydık belki hayatta değildik"

KAHRAMANMARAŞ (İHA) - Kazakistan'da çalışan Türk işçilere yönelik yapılan saldırı sonrası Türkiye'ye dönen işçiler arasında yer alan Elbistanlı Ali Sert, "O gün oruçlu olmasaydık belki de şu an yaşamıyor olacaktık" dedi.

23 yaşındaki Ali Sert, saldırılar öncesi oruç oldukları için kendilerine tahsis edilen konteynır içerisinde olmalarından dolayı fark edilmediklerini ifade ederek, diğer 4 arkadaşıyla birlikte linç edilmekten son anda kurtulduğunu söyledi. Oruç tutmaları nedeniyle öğlen yemeği paydosunda istirahata çekilerek dinlendikleri ve bu yüzden Kazaklar tarafından linç edilmekten son anda kurtulduklarını kaydeden Sert, Kazakistan'ın Tengiz kasabasında geçirdiği 1 yılı şöyle anlattı:

Reklam
Reklam

"Tengiz kasabasında ilk 4 ay elektrikçi olarak göreve başladım. Daha sonra aynı yerde 5 ay formen olarak görev yaptım. Bizlere ilk günden itibaren 'Kazaklarla uğraşmayın' gibilerinden diğer arkadaşlarımız tavsiyelerde bulundu. Ama Kazaklar Türkler'in kendi memleketlerinde para kazanmalarını hiç hazmedemiyorlar. Yaşanan olayların ilk ikisinde bu kadar büyük olaylar yaşanmadığını biliyorduk. Ama bayram avansını alan Türkler'in elinden paralarını almak için Kazaklar örgütlendi. Devamlı olarak Türkler'e saldırılar ve feci şekilde tartaklanmalar başladı. Ben ve 4 arkadaşım oruç olmamız nedeniyle öğle yemeği saatinde bizlere tahsis edilen konteynerde dinleniyorduk. Ustabaşımız ne olur ne olmaz diye konteynırın kapısını dışarıdan kilitledi. O gün oruçlu olmasaydık belki de şu an yaşamıyor olacaktık."

Tengiz kasabasında bir polis teşkilatının olmadığını kaydeden Sert, "Sadece 15 kişilik bir karakol var. Onların da silahsız olmaları bizleri hayrete düşürdü. Silahları olsaydı bizlere ne derece yardımcı olabilirdi o da bir merak konusu. Çünkü polis memurları bile bizlerden rüşvet alıyordu" diye konuştu.

Reklam
Reklam