Oruç Tutan Kişi Daha Fazla Hoşgörülü Olmalı

Ordu Müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu, insanların Ramazan ayında diğer aylardan daha fazla birbirlerine karşı hoşgörülü olmaları gerektiğini söyledi.

Ordu Müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu, insanların Ramazan ayında diğer aylardan daha fazla birbirlerine karşı hoşgörülü olmaları gerektiğini söyledi. Kolukısaoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, orucun, ruhunun sağlam olması için insanların oruçlu iken sarf ettikleri sözlere ve davranışlara dikkat etmeleri gerektiğini söyledi. İslam'ın Allah'a saygılı, onun yarattıklarına da merhametli olmayı gerektirdiğini ifade eden Kolukısaoğlu, şöyle konuştu: "Bu anlamda orucun farz kılınmasının gerekçesi oruç tutanların adeta melekleşmesidir. Dolaysıyla "arkadaş ben oruç tutuyorum sakın bana bir şey söyleme, oruçlu ağızla kalbini kırarım" demek yanlıştır. Halbuki oruçlu kişi daha halim selim olmalı, insanlara karşı daha hoşgörülü olmalıdır. Demek ki ağızımıza, dilimize, gözümüze, ayaklarımıza da oruç tutturmalıyız adeta. Bu saydığımız ve buna benzer organlarımızla da bizim oruçlu olduğumuz belli olmalı." -"Oruç sabır kazandırır" Kolukısaoğlu orucun insanoğluna sabırlı ve merhametli olmanın yanında iradeli olmayı da kazandırdığını vurgulayarak, "Oruç bizi bir bakıma başkalarının kalbini kırmaktan, onlara öfkeli davranmaktan korur. Oruç tuttuğumuz için kalp kırmayacağız, yalan söylemeyeceğiz, bir malı değerinin çok üzerinde satmayacağız, Allah'ın yarattığı her varlığa saygılı olacağız" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: