Örümcek Adam Avengers'a Katılmadan Başına Gelen 7 Çok Acayip Uyarlama

10 Şubat 2015'te Avengers ve Örümcek Adam severleri fazlasıyla sevindiren bir haber geldi. Aylar süren görüşmeler sonunda Sony Örümcek'in haklarını (kısa bir tabirle) Marvel ile paylaşmaya razı oldu.

Yapılan ilk açıklamaya göre Örümcek kendi filmi yayınlanmadan önce Captain America: Civil War'da karşımıza çıkacak. Eğer senaryo çizgi romanla paralel ilerlerse önce Tony Stark'ın yanında yer alacak daha sonra ise Steve Rogers'a yardım etmeye başlayacak. Tabii bunlar şimdilik sadece spekülasyonun ötesine geçemeyecek tahminler. Örümcek'in kendi filminin ise 2017'de vizyona gireceği konuşuluyor.

Bundan birkaç ay önce Sony'nin uğradığı siber saldırı sonucu Marvel ile masa başına oturması Marvel Sinematik Evreni'ni yakından takip eden hayranları fazlasıyla heyecanlandırmıştı. Çünkü Marvel Çizgiroman Evreni'nin en sevilen karakterlerinden birinin eksikliği fazlasıyla hissediliyordu. Özellikle Captain America: Civil War açıklandığından beri, hikayede çok önemli bir yeri bulunan Örümcek olmadan bu filmin nasıl uyarlanacağı, ve Spidey olmadan pek anlamlı olmayacağı birçok Marvel sever tarafından dile getiriliyordu. Bugün nihayet sevindirici haber geldi ve artık Örümcek de Marvel Sinematik Evreni'nin bir parçası olacak. Bu evrene Örümcek nasıl dahil olacak bilemiyoruz ama sizler için şu ana kadar Örümcek'in dahil olduğu sıradışı birkaç uyarlamayı sunalım istedik.

Reklam
Reklam
  1. 3 Dev Adam (Türkiye, 1973)

1973 yapımı bu Türk filminde Örümcek Adam sahte para basan bir suç şebekesinin başındaki kötü adam. Evet, doğru okudunuz. Bu filmin kötü adamı Örümcek. Çizgi romandaki güçlerinin hiçbirine sahip olmayan Örümcek'in filmdeki gücü ölümden dönmek ve silah olarak gine domuzu kullanmak. Filmin kahramanları ise Aytekin Akkaya'nın canlandırdığı Kaptan Amerika ve Meksikalı güreşçi kahraman Santo rolüyle karşımıza çıkan Yavuz Selekman. Bu fantastik yapımı henüz izlemediyseniz hayatta kaçırdığınız çok şey var demektir.

  1. Örümcek (Türkiye, 1972)

1972 yapımı Örümcek filmi de Yeşilçam tarafından gerçekleştirilen bir Spider-Man uyarlaması. 3 Dev Adam'da olduğu gibi kostümde ve süper güçlerinde radikal değişikliklere gidilen Örümcek'in baş düşmanı ise Kurtlar Vadisi'nde Laz Ziya rolüyle tanıdığımız İstemi Betil.

  1. Japon Örümcek Adam (TV Dizisi, Japonya, 1978-1979)

Marvel ve Japon yapım şirketi Toei arasındaki anlaşma sonucu bir yıl boyunca 41 bölüm ile Japon izleyicilerin karşısına çıkan bu Örümcek Adam'ın hikayesi listedeki ilk iki Örümcek Adam'a göre orijinaline biraz daha sadık kalınarak hazırlanmış. Ayrıca iki firma arasındaki anlaşma da Marvel'in de Toei'nin de birbirinin farklı versiyonları olan bu Örümcek Adamları istedikleri gibi değiştirip kendi ürünlerinde kullanabilmesi üzerine kuruluydu. Japon Spider-Man'in en dikkat çeken özelliği ise Leopardon isimli dev bir savaş robotuna sahip olması. Japon bu, illa dev robot fetişini bir yerden çıkaracak.

Reklam
Reklam

Leopardon

  1. Hindistanlı Süpermen'in Sevgili Örümcek Kadını (Hindistan, 1988)

Listemizdeki 4. Örümcek Adam yorumu bir kadın olarak karşımıza çıkıyor. Örümcek bu sefer Bollywood yapımı bir Superman filminde Superman'in sevgilisi olarak boy gösteriyor. Orijinal Adı Dariya Dil olan Hint filminin aslında ne Superman'le ilgisi var ne de Spider-Woman ile... Bu kostümler aslında Hint filmlerinin alametifarikası müzikli dans sahnelerinden birinde kullanılmış. Çekimlerin ne kadar yorucu ve hareketli geçtiğini Superman kostümlü Ravi Shankar'ın koltukaltına bakarak anlayabilirsiniz.

  1. Çinli Örümcek Adam (Hong Kong, 2005)

Kabaca "Uzun Bir Çin Öyküsü" ismiyle çevrilebilecek 2005 Hong Kong yapımı film aksiyon ve komedi tarzında. Filmin esas oğlanı Nicholas Tse tarafından canlandırılan Tripitaka isimli bir budist rahip. Film Batıya Yolculuk isimli bir Çin romanının parodisi. Film boyunca birçok batı kültürü ürünü ile dalga geçiliyor. Spider-Man de bunlardan bir tanesi.

Reklam
Reklam

"çok sıkı ağ örerim."

"Yok ya!?!? Benim yaptığım örmekten çok tükürmeye benziyor."

  1. İtalyan Örümcek Adam (Avustralya, 2007)

Bu da 60'ların ve 70'lerin İtalyan aksiyon filmleriyle dalga geçen bir YouTube parodisi. Estetik olarak da fazlasıyla bizim Yeşilçam Örümceklerini anımsatıyor desek abartmış olmayız.

  1. Battal Gazi ve Spiderman (Türkiye, 2015)

Böyle bir şey de var. Yorum yapamadık sevgili okur :)

BONUS: Ferhat Güzel Tarzı Örümcek Adam