Örümcek (Tarantula ) kuşatması

Doğa Bilimci Prof. Hüsrev Can, sıcaklarla birlikte tarantulaların da ortaya çıkıcağını söyledi.

Doğa Bilimci Prof. Hüsrev Can, sıcaklarla birlikte tarantulaların da ortaya çıkıcağını söyledi.
Prof. Hüsrev Can Konuyla ilişkin açıklamalını şöyle dile getirdi. Can,”Sıcakların aniden artmasından dolayı bazı haşereler ortaya çıkar zararlı zararsız Bu Haşereler den bir taneside Örümcekler (Tarantula)dir. Örümcekler bir çok insanın korkulu rüyası haline gelmiştir. Zaman zaman evlerde ördükleri ağlar ile sorun yaratırken zaman zaman da görüntüleri ile de insanı ürpetirler”dedi.

Prof. Can, "Bu örümceklerin fiziksel yapısına detaylı değinecek olursak boyut olarak bir yemek tabağı kadar olabilmektedir. Yani avucunuzu dolduracak kadar büyüktürler. Vücutlarının üzerinde 8 adet göz bulunmasına karşın pek iyi gördükleri söylenemez. Daha çok algılayıcı sensörleri vardır ve yer tabanında oluşan titreşimlere göre hareket ederler. Avlarını ancak çok yakın bir mesafeye çektiklerinde net olarak görürler. Tüm tarantulalar gibi oldukça fazla tüylüdürler. (Zira bir tarantulayı diğer türlerden en net ayırma yöntemlerinden birisidir.) Bu tüyler aslında küçük sinirlerdir yani sahip oldukları algılama stratejisi bu tüylerde gizlidir. Yanısıra bu tüyler en zor anlarda başvurdukları savunma aracıdır. Acil bir durumla karşı karşıya kaldıklarında son çare olarak ayaklarını vücutlarına sürterek tüyleri polen gibi havaya saçmak suretiyle düşmanlarına püskürtürler. Düşman bu tüyleri soluduğu zaman kısa süreli bir solunum yolu yanması yaşayacaktır. Bu süre de tarantulanın kendini güvenli bir yere atmasına yeterli" dedi.

Reklam
Reklam

Bu tarantula türünün oldukça zehirli olduğunu belirten Can, "Tüm inanışların aksine zehri insanı öldürmez. Bir insan bu yaratık tarafından ısırıldığı zaman arı sokması ve fare ısırması arası bir acı duyar. Pek tabi ki az da olsa etkileri mutlaka olur (yanma hissi vs gibi) fakat bu ısırılmaların ölümle sonuçlandığına dair resmi bir kanıt henüz yok”dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz