Oryantiring-2. Akdeniz Ülkeleri Oryantiring Şampiyonası Ve AntalyaOryantiring Günü Yarışmaları, Manavgat'ta Devam Ediyor

2. Akdeniz Ülkeleri Oryantiring Şampiyonası ve Antalya Oryantiring Günü yarışmaları Manavgat'ta devam ediyor.

2. Akdeniz Ülkeleri Oryantiring Şampiyonası ve Antalya Oryantiring Günü yarışmaları Manavgat'ta devam ediyor.

  1. Akdeniz Ülkeleri Oryantiring Şampiyonası ve Antalya Oryantiring Günü üçüncü gün yarışmaları, Manavgat'ın Selge köyünde gerçekleştirildi. 30 ülkeden yaklaşık bin 600 sporcunun katıldığı yarışmalar tarihi Selge Antik Tiyatrosu yanında başladı.

    Selge köyü içerisinde biten yarışlarda sporcuların, arazinin tarihi yapılarla kaplı ve engebeli olması nedeniyle doğa şartlarında bir hayli zorlandığı gözlendi.

    Uluslararası Oryantiring Federasyonu Başkan Yardımcısı Astrid Waaler Kaas, oryantiring sporunun dünyada 75 ülkede profesyonel olarak yapıldığını belirterek, bu sayıyı arttırmak için çaba gösterdiklerini söyledi.

    Son yıllarda Türkiye'de oryantiring sporuna ilginin arttığını bildiren Kaas, "Türkiye'deki araziler bu spora oldukça uygun. 3. gün yarışlarının yapıldığı Selge köyünde tarih, doğa ve engebeli arazilerin fazla olması sebebiyle sporcular bir hayli zorlandı. İyi mücadele gerektiren bir arazi olduğu için çok beğendim" dedi.

    Muhabir: Mustafa Taş

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: