OSBDER Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay:

 Organize Sanayi Bölgeleri Derneği (OSBDER) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kutsi Tuncay, OSB'lerdeki altyapı sorunlarının giderilmesi ve yatırımların artmasıyla Ankara'nın ekonomik olarak rahatlayacağını bildirdi.

Organize Sanayi Bölgeleri Derneği araştırma sonuçlarına göre yaklaşık 34 bin nitelikli iş gücü açığı olduğunu kaydetti. Ankara'da kaynak sorunu olmadığını, bu nedenle istihdam yaratmanın zor olmadığını belirten Tuncay, sadece Temelli Malıköy Organize Sanayi Bölgelerinde 60 bin kişiye istihdam sağlanabileceğini, bu rakamın yaklaşık 240 bin kişinin geçinmesi anlamına geldiğini ifade etti. Mesleki eğitim kurslarının olumlu bir çalışma olduğunu kaydeden Tuncay, ancak üretim alanında Büyükşehir Belediyesi'nden gereken ilgiyi göremediklerini savundu. Altyapı desteği için Büyükşehir Belediyesi ile işbirliğine açık olduklarını belirten Tuncay, "Malıköy havzasında kurulan dört OSB'nin sorunlarının devam etmesi, bölgeye yeni yatırımcıların gelmesini de engelliyor. OSB'lerdeki altyapı sorunlarının giderilmesi ve yatırımların daha da artması durumunda Ankara'nın ekonomik olarak ciddi ölçüde rahatlayacağını biliyoruz" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: