Osbük 11. Genel Kurulu

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Gezi Parkı olaylarıyla ilgili, “11 yılda yapılan uğraşıların...

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Gezi Parkı olaylarıyla ilgili, “11 yılda yapılan uğraşıların 11 günde elimizden çıkması istendi. Biz tabii buna müsaade etmeyiz” dedi.

Bakan Yıldız, Rixos Otel’de düzenlenen Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada Gezi Parkı olaylarıyla ilgili değerlendirmede bulundu. Çevre ve ağaç hassasiyeti nedeniyle tepkilerini demokratik bir şekilde sunanları tenzih ettiğini belirten Yıldız, organize sanayicilerin iş yerleri için büyük emek harcadıkları ifade ederek, “O yüzden bir demokratik tepkiyi de ben sizden beklerim. Etrafı kırıp dökenlerin iş yerlerinizle alakalı fizibiliteleri etkilememesine, mutlaka bununla alakalı söylemlerinize itina göstermek gerektiği kanaatindeyim” dedi.

Reklam
Reklam

Tepkilerin demokratik üslupla yapılmasını isteyen Yıldız, “Onların kırıp dökmelerinin bizim işletmelerimize mani olmamalarını özellikle dillendirmemiz gerekiyor. Çünkü çok fazla emek harcandı. 11 yıldan beri yapılan uğraşıların 11 günde elimizden çıkması istendi. Biz tabii buna müsaade etmeyiz” ifadesini kullandı.

OSBÜK'ün ‘nükleer güç santrallerine ortak olmak’ istediğine dikkat çeken Yıldız, bunun önü açıldığını belirterek şöyle konuştu:

“Yaklaşık 2 ila 2,2 milyar dolarlık, yüzde 10 hisseye karşılık gelecek bir pay olabilir. Daha fazla pay olabilir. Yeni yönetimimiz bunu mutlaka değerlendirecektir. Biz buna hazır olduğumuzu söylüyoruz. Varsa teklifleri bu manada değerlendirebiliriz. Toplantı sonrasında da bu konuda bir araya gelebiliriz.”

Enerji sektöründe sanayicilere yönelik katkıların devam ettiğini ifade eden Yıldız, sayaç değişimiyle alakalı bir kanun çıkarıldığını ve buna ilişkin yönetmeliğin Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından hazırlandığını ifade ederek sayaç değişimiyle alakalı bundan sonra para ödenmeyeceğini kaydetti.

Reklam
Reklam

Türkiye'de ucuz elektrik temini konusunda yüzde 15'e kadar indirim alan sanayicilerin ve organize sanayi bölgelerinin bulunduğu belirten Yıldız, Türkiye'nin son 1 ayda geldiği noktanın Avrupa Birliği ülkelerin sanayide kullandığı en ucuz elektriği kullanan ilk 6 ülke arasında bulunması olduğuna işaret ederek, “Aldığı artı indirimlerle beraber Türkiye, AB üyesi ülkeler arasında en ucuz elektriği kullanan ilk 3 ülke arasına girmiştir. Bu önemli bir kalem. Biz doğalgazı, petrolün bir çoğunu ithal ediyor olmamıza rağmen, böyle bir noktayı yerli kaynaklarımızla harmanlayarak, su, rüzgar gibi enerji kaynaklarımızla bir araya getirerek böyle bir seviyeyi yakaladık. Avrupa'ya gittiğimizde toplantılarda bunu nasıl yaptığımızı özellikle soruyorlar” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: