OSBÜK'ten Ergün'e Faiz Teşekkürü

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu Başkanı Nurettin Özdebir, OSB'lere uygulanan kredi faiz oranlarının düşürülmesi nedeniyle Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu Başkanı Nurettin Özdebir, OSB'lere uygulanan kredi faiz oranlarının düşürülmesi nedeniyle Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün'e bir teşekkür mektubu yolladı.

Özdebir mektubunda, OSB ve küçük sanayi sitelerinde normal illerde faiz oranının 3'den 2'ye, gelişmiş illerde ise yüzde 6'dan 3'e indirilmesini büyük bir memnuniyetle karşıladıklarını belirtti.

Çevreyle barışık ve planlı sanayileşmenin temel unsurlarından biri olan Organize Sanayi Bölgelerinin Cumhuriyet tarihinin en önemli projelerinden biri olduğunu belirten Özdebir, şunları ifade etti:

Reklam
Reklam

"Biz yıllardır, sağlıklı ve çevreye duyarlı sanayileşme için OSB'lerin en uygun yöntem olduğunu, kentler içine dağılmış sanayi işletmelerinin OSB'lerde toplanmasının teşvik edilmesini, OSB'lerin yatırımcılar için cazip hale getirilmesi gerektiğini ifade ettik. Bu bölgelere alt yapı yatırımları için sağlanan kredi faizlerinin düşürülmesi, bölgelerin daha rahat kredi kullanarak, altyapılarını biran önce bitirmelerini sağlayacaktır. Böylelikle, sanayicimizin ihtiyacı olan yatırım alanları daha uygun fiyatlarla temin edilmiş olacaktır."

Özdebir ayrıca Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın faiz indirimi kararının 100 civarında OSB'nin faiz yükünü aşağıya çekeceğini belirtti.

Muhabir: İbrahim Yılmaz

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz