Osiad Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı

Antalya Organize Sanayici ve İşadamları Derneği (ONSİAD) Nisan ayı olağan meclis toplantısı yapıldı.Antalya Rixos Downtown...

Antalya Organize Sanayici ve İşadamları Derneği (ONSİAD) Nisan ayı olağan meclis toplantısı yapıldı.

Antalya Rixos Downtown Oteli’nde Nart Sigorta ve Reasürans Broker Şirketi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda OSİAD üyesi sanayiciler “Risk Yönetimi ve Alacak Sigortaları” konusunda bilgilendirildi. Toplantıda konuşma yapan OSİAD Başkan Vekili Enis Arın dernek üyelerini iş kazaları ve işçi hakları konusunda uyardı. Dernek üyesi bir iş adamına engelli işçi çalıştırmadığı gerekçesiyle 120 bin lira ceza yazıldığını hatırlatan Arın işverenlerin 50 işçiye kadar yüzde 3 oranında engelli işçi çalıştırmaları gerektiğini söyledi.

Reklam
Reklam

Nart Sigorta CEO’su Levent Nart da OSİAD üyesi sanayicilere şirketi tanıtan bir sunum yaptı ve çalışmalar konusunda bilgi verdi. Nart Sigorta’nın Türkiye’de 90, yurtdışındaki partnerleriyle birlikte 20 binin üzerinde risk uzmanı ile 120 ülkede faaliyet gösterdiğini belirten Levent Nart Reasürans Broker şirketinin ise Türkiye’de 52 bin bireysel ve kurumsal müşteriye hizmet verdiğini söyledi. Levent Nart, özellikle endüstriyel kuruluşlara itibarlı büyüme, risklerden korunma ve kötü sürprizleri en az düzeyde tutmaları konularında yardımcı olduklarını belirtti.

OSİAD olağan aylık toplantısının “Nereden Nereye” bölümünün konuğu olan OSİAD Yönetim Kurulu Üyesi, RAL Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı ve Antalya Akvaryum işletme ortağı Ramazan Atılgan ise 1989 yılında Antalya Organize Sanayi Bölgesi’nde penye üretimi ile faaliyete geçen RAL tekstil şirketi ile ilgili bilgi verdi. RAL Tekstil’in bugün birçok ünlü markanın distribütörlüğünü yapar duruma geldiğini kaydeden Atılgan, “Anadolu’yu İstanbul tekstiline muhtaç etmeyecek düzeyde üretim yaptığımıza inanıyoruz. Önceleri Anadolu her şeyi İstanbul’dan alırdı, şimdi Antalya’dan alıyor. Antalya bugün Anadolu’yu İstanbul’a muhtaç etmiyor” şeklinde konuştu. Atılgan OSİAD’ın hedefleri arasında yer alan 2023 yılında 500 milyar dolarlık ülke ihracatı içinde Antalya’nın üzerine düşen görevi yapacağını da sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: