Osman Karahan Için Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

Suriye’de Özgür Suriye Ordusu yanında savaşırken öldürülen Avukat Osman Karahan için Fatih Camii’nde gıyabi cenaze...

Suriye’de Özgür Suriye Ordusu yanında savaşırken öldürülen Avukat Osman Karahan için Fatih Camii’nde gıyabi cenaze namazı kılındı. Namaz sonrası yapılan açıklamada başta İran olmak üzere Esed rejimine destek veren ülkeler protesto edildi.

Çeşitli sivil toplum kuruluşu tarafından oluşturulan Suriye Halkı Dayanışma Platformu, Halep’te Esed askerleri tarafından öldürülen Avukat Osman Karahan için gıyabi cenaze namazı kıldı. Fatih Camii avlusunda Cuma namazına müteakip kılınan namaza yaklaşık 300 kişi katıldı. ‘Halep şehidimiz Osman Karahan’a rahmet, Esed çetesi ve işbirlikçilerine lanet olsun’ yazılı pankart açan grup, Beşşar Esed, baas rejimi ve İran aleyhine dövizler taşıyıp slogan attı. Grup adına yapılan açıklamalar da da Suriye’de yaşanan olaylar protesto edildi.

Reklam
Reklam

Grup, Osman Karahan için kılınan gıyabi cenaze namazının ardından olaysız dağıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: