Osman Öcalan Musul'da

MUSUL (İHA) - Terör örgütü PKK/Kongra-Gel'den 'evlilik hayatı yaşayamamak' nedeni ile ayrılan Osman Öcalan ile Nizamettin Taş'ın başını çektiği, içinde eşlerinin de bulunduğu grubun Musul'da ABD askerleri tarafından korunduğu iddia edildi.

Alınan bilgiye göre; terör örgütü PKK/Kongra-Gel'in 1 Haziran'da sonuçlanan kongresinden sonra örgütün merkezi durumundaki Kandil Dağı'ndan ayrılan Osman Öcalan liderliğindeki grup, önce Celal Talabani'nin başkanı olduğu Irak Kürdistan Yurtseverler Birliği'ne (IKYB) sığınmıştı.

Reklam
Reklam

Ardından da ABD'nin kontrolündeki Musul'a geçen grubun, burada değişik evlere yerleştirildiği öğrenildi. ABD askerlerinin koruması altında yaşayan grup üyeleri, örgütte istedikleri açılımı da sağlayamadı.

Terör örgütüne özellikle 'sosyal hayatı yaşayamamak' konusunda eleştiriler getiren Osman Öcalan'ın bu konudaki önerileri, diğer teröristler tarafından kabul görmedi.

Türkiye ve ABD arasında, grubun teslim edilmesi ile ilgili pazarlıklar yapıldığı da iddia edildi. Öte yandan, aynı grup, bundan yaklaşık 3 ay önce yine örgütten ayrılmış ve IKYB'ye sığınmış, ancak daha sonra tekrar geri dönmüştü.

PKK/Kongre-Gel'den ayrılanların isimleri ve kod adları şöyle:

"Osman ÖCALAN (Ferhat), Nizamettin TAŞ (Botan), Hıdır YALÇIN (Serhat), Hıdır SARIKAYA (Ekrem), D. Ali K UÇUK, Halil ATAÇ (Ebubekir), Mehmet EŞİYOK (Berxwedan), Hasan ATMACA (Ferhan), Selahattin GUN (Doğan), Kani YILMAZ, Şahnaz ALTUN (Sakine), Şüran BİNER (Jiyan), Rahime YILDIRIM (Helin), Süleyman KAYDI (Celal), Osman ERDAL (Sadun), Tahsin İNANÇ (Mahir), Mehmet TUNÇ (Ecel), Kemal MUNGAN (Bedri), Faysal ÖCALAN (Mahmude Reş), N.Sevda ÇELİK (Dilar ), Haydar KUBİLAY (Seyit Rıza), Nurettin YILDIRIM (Orhan), Cahit ÇELİK (Çektar), Hanefi GUNEŞ (Serhat), Menap ALTINDAG (Anduk), İnan AKYOL (Nergis), Sevgi ÇAÇAN (Zarin), Abdurahman ESMERAY (Seyda), Sevil ÇELİK (Zeynep), Şapur BADOŞİVE (Sipan)"

Reklam
Reklam