Osman Öcalan, yeni örgüt kuruyor

ANKARA (İHA) - Terör örgütü PKK-Kongra-Gel'den ayrılarak ABD askerlerinin kontolündeki Musul'a yerleşen teröristbaşının kardeşi Osman Öcalan, eşi ve yaklaşık 20 adamı yeni örgüt kurma yolunda ilerliyor.

Kendilerini, 'Demokratik Barış İnisiyatifi Girişim Komitesi' olarak adlandıran Osman Öcalan ve adamları yayınladıkları bir bildiri ile terör örgütüne ateşkes çağrısı yaptı. PKK/Konga-Gel'in sözde 'ateşkesi' bozduğu 1 Haziran 2004 tarihli toplantısının ardından 7 adamı ve eşleri ile birlikte terör örgütünün merkezi konumundaki Kandil Dağı'ndan ayrılan ve Celal Talabani'nin lideri olduğu KYB'ye sığınan, oradan da ABD askerlerinin kontrolündeki Musul'a yerleştirilen Osman Öcalan ve Nizamettin Taş'ın başını çektiği grup, yeni örgüt kurma aşamasına geldi. İlk kez kendilerini bir isim altında ifade eden grup, 'Demokratik Barış İnisiyatifi Girişim Komitesi' adını aldı.

Reklam
Reklam

Bu adla bir bildiri yayınlayan grubun ilk işi, ateşkes çağrısı yapmak oldu. Çeşitli internet sitelerinde yar alan bildiride, terör örgütünün 'ateşkesi' bozma kararı, 'Kürtler'e hiçbir yarar getirmeyen, tekrar ölüm, acı ve gözyaşı üreten savaş kararı' olarak değerlendirildi. Alınan sözkonusu kararın Türkiye'de son birkaç yıldır oluşan barış ve demokratikleşme umudunu ve çabasını olumsuz yönde etkileyeceğinin belirtildiği bildiride, "Kürtler'in çıkarı ve geleceği savaşta değil, demokratik çözüme dayanan barıştadır. Savaşa Hayır, Barış Ve Demokratik Çözüme Evet" ifadeleri kullanıldı. Bildiriye, Osman Öcalan'ın eşi Dilar ile Nizamettin Taş'ın eşi Jiyan da imza koydu.