Osman Önal’da Kariyer Günleri

Antalya’nın Korkuteli ilçesinde Osman Önal Ortaokulu’nda ‘Hayalim gerçek olsun. Gerçek olan hayalimden de güzel olsun’...

Antalya’nın Korkuteli ilçesinde Osman Önal Ortaokulu’nda ‘Hayalim gerçek olsun. Gerçek olan hayalimden de güzel olsun’ sloganıyla Kariyer Günleri Projesi başlatıldı.

Kasım ayı itibari ile başlayan Kariyer Günleri projesinin hedef kitlesi Osman Önal Ortaokulu 8. sınıf öğrencileri oldu. Proje ekibinin Okul Müdürü Fatih Tıraş, Psikolojik Danışman Ve Rehber Öğretmen Havva Çam, Türkçe Öğretmeni Şerife Sarkın ve Görsel Sanatlar Öğretmeni Zühtü Bülbül’den oluştuğu bildirilirken, projenin, öğrencilerin sahip olabilecekleri meslekler hakkında o mesleği yapan kişiler tarafından her yönüyle bilgilendirilmesini, farklı mesleklerin öğrencilere tanıtılmasını, öğrencilerin mesleklere dair merak ettiklerini öğrenmelerine imkân tanınmasını kapsadığı kaydedildi.

Reklam
Reklam

Okul Müdürü Fatih Tıraş, ”Kariyer Günleri, iş hayatına atılmaya hazırlanan öğrenciler ile yeni mezunların, iş dünyasını tanımalarını sağlaması açısından büyük bir öneme sahiptir. Kariyer Günleri, gerek özel sektör gerek kamu sektöründeki kurumlar ile öğrenciler arasında bire bir ve doğru bir iletişim ortamı oluştururken, katılan kurumlar da ihtiyaçları olan nitelikte elemanlara yerinde ulaşma olanağı yakalar. Yine çeşitli sektörlerden çalışanlar, hem kurumlarının işe alım prosedürlerini anlatarak gençleri sınavlar hakkında bilgilendirir hem de gençlerin mülakat deneyimi yaşamalarını sağlayarak iş görüşmelerinin en heyecanlı basamağında başarılı olma yolunu açar. Bununla beraber öğrencilerin meslekleri her yönüyle tanımalarını ve öğrencilerin doğru hedefler belirleyerek, kişilik özellikleri, ilgi ve yetenekleri doğrultusunda bilinçli tercihler yapmalarını sağlar” dedi.

Okul Rehber Öğretmeni Havva Çam ise proje ile ilgili olarak, “Öğrencilerimiz, kariyer günleri sayesinde derslerde kazandırmaya çalıştığımız teorik bilgileri ve yetenekleri hangi sektörde, hangi kurumlarda, hangi meslekte kullanacaklarını öğrenmekte ve kurumları tanıyarak kararlarını kendileri verebilmektedir. Bu proje ile öğrencilerimizin meslekleri her yönüyle tanımalarını doğru hedefler belirleyerek, kişilik özellikleri, ilgi ve yetenekleri doğrultusunda bilinçli tercihler yapmalarını sağlamayı planlamaktayız” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: