Osmancık Belediye Başkanı Yazıcı:

ÇORUM (A.A) - Osmancık Belediye Başkanı Bekir Yazıcı, "Çorum'da il merkezi ile birlikte nüfusu artan tek yerleşim yeri Osmancık" dedi.

ÇORUM (A.A) - Osmancık Belediye Başkanı Bekir Yazıcı, "Çorum'da il merkezi ile birlikte nüfusu artan tek yerleşim yeri Osmancık" dedi.

Yazıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi'ne göre Çorum'un ve ilçelerinin nüfus verilerinin açıklandığı anımsattı.

Çorum'un dışarıdan göç alan tek ilçesinin Osmancık olduğuna dikkati çeken Yazıcı, ilçe nüfusunun 518 kişi artarak 27 bin 355'e yükseldiğini ifade etti.

Osmancık ilçesinin 2010 yılında 26 bin 388 olan ilçe merkezi nüfusunun 2011 yılında 26 bin 837'e yükseldiğini belirten Yazıcı, bu rakamın 2012 yılında da 27 bin 355'e çıktığına dikkati çekti.

Reklam
Reklam

Osmancık ilçesinin nüfusunun her yıl istikrarlı bir şekilde artış gösterdiğini belirten Yazıcı, şunları söyledi:

"Çorum'da il merkezi ile birlikte nüfusu artan tek yerleşim yeri Osmancık. Köy nüfuslarında düşüş olması bizleri üzüyor. Ancak bu Türkiye'nin genel durumunda olan bir olay. İlçe merkezindeki artışın istikrarlı bir şekilde devam etmesi ise bizi oldukça mutlu ediyor. Osmancık'ın daha yaşanabilir ve cazip bir kent haline getirilmesi noktasında önemli çalışmalar yapıyoruz."

Muhabir: Emrah Akıllı / Gazi Nogay

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: