Osmancık Danişment'te Nevruz kutlandı

Çorum Osmancık Danişment İlkokulu ve Ortaokulu'nda bu yıl daha geniş kapsamlı olarak ilçe düzeyinde kutlandı

Çorum Osmancık Danişment İlkokulu ve Ortaokulunda her yıl geleneksel olarak kutlanan Nevruz etkinlikleri bu yıl daha geniş kapsamlı olarak ilçe düzeyinde kutlandı.

Osmancık Belediye Başkanı Bekir Yazıcı, Osmancık İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Üçok ve Okul Müdürü Sakin Karakaş'ın Nevruz ateşini birlikte yaptığı etkinliklere Osmancık Anadolu Öğretmen Lisesi Müdürü Kerem Köroğlu, Osmancık Anadolu Lisesi Müdürü Arif Pilavcı, Osmancık Lisesi Müdürü Yurdaşen Yılmaz, Osmancık İmam hatip Lisesi Müdürü İdris Makinacı, Atatürk Ortaokulu Müdürü Cengiz Yılmaz, Gemici İlkokulu Müdürü Müjdat Öztürk, Gökdere İlkokulu ve Ortaokulu Müdürü Emrümeyya Avcı, Osmiad Başkanı Sakin Bilge, Kızılay Osmancık Şube Başkanı Mustafa Boyacı, Eğitim Bir Sen Osmancık temsilcisi Mahmut Tokel, Eğitim Sen Osmancık temsilcisi Yüksel Atalay, Danişment köyü muhtarı Sadık Bayrak, Güneşören köyü muhtarı Ahmet Akkuş, Tekmen Köyü muhtarı Mehmet Küçükkafa, Avrupa birliği comenius projeleri asistanı Caterina De Bartolo, Okul aile birliği başkanı İsak Kacır,Danişment halkı, öğrenci ve öğretmenler katıldı.

Reklam
Reklam

Günün anlam ve önemi üzerine bir konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Üçok "Bölgemizde Nevruz kutlamaları Danişment İlkokulu ve Ortaokulu ile özdeşleşmiştir" dedi. Protokol üyeleri Türk kültüründe kurtuluşu temsilen örs üzerinde demir dövdüler. Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların yapılması sonrasında öğrenciler Nevruz ve Yeni gün konulu şiirler okudular.

Okul öğretmenlerinden Yahya Öztaş'ın koordinatörlüğünde dört yüz çift yumurta aynı anda tokuşturuldu. İlçe genelinde yapılan İstiklal Marşını ezbere okuma yarışmasında birinci olan 3/A sınıfı öğrencisi Salih Taşkeser 'in İstiklal Marşını okuması ile birlikte tören alanında duygulu anlar yaşandı.

Belediye başkanı Bekir Yazıcı yaptığı konuşmada böylesine geleneklerine bağlı bir neslin yetişmesi bizleri onurlandırıyor diyerek öğrenciler için getirdiği Çanakkale destanını anlatan 230 adet çizgi romanı öğrencilere dağıtılmak üzere okul müdürü Sakin Karakaş'a teslim etti.

Protokol üyelerinin nevruz ateşinden atlamaları sırasında oldukça renkli görüntülerin yaşandığı nevruz etkinliklerinde Türk bayrakları ile süslenmiş olan tören alanında yangın söndürücü, ilk yardım malzemelerinin hazır bulunması dikkat çekti.

Reklam
Reklam

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Okul müdürü Sakin Karakaş Danişment yaklaşık on asırlık Türk yurdudur. Dolayısı ile Melik Ahmet Danişment Gazi'nin torunları olan bu neslin Nevruz geleneğini yaşatması doğaldır.

Bu sebepledir ki son dört yıldan bu yana sistemli olarak nevruz kutlamalarını gerçekleştiriyoruz. Bölgede nevruz kutlamaları denildiğinde akla gelen kurum danişment ilkokulu ve ortaokuludur.

Bölgede okulumuz olduğu sürece Türk'ün ilmi yaşayacak ve Nevruz ateşi yanacaktır. dedi.

Kaynak:www.osmancikgundem.com

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: