Osmancık İBD Badminton Takımı Avrupa Şampiyonasında

Osmancık İBD Badminton Takımı Avrupa Badminton Şampiyonası’na katılmaya hak kazandılar.

Osmancık İBD Badminton Takımı Avrupa Şampiyonasında

2-5 Ocak 2014 tarihleri arasında Anakara’da yapılan 15 Yaş Avrupa Badminton Şampiyonası ve 17 Yaş Avrupa Badminton Şampiyonası Milli Takım seçmelerinde Milli Takım Kadrosuna birincilikle giren İsmail Burak Derindere Gençlik ve Spor Kulübü sporcularından Yaren Dölcü ve Kubilay Sadi Avrupa Badminton Şampiyonası’na katılacak.

14-16 Şubat 2014 tarihleri arasında İsviçre/Basel’de yapılacak olan 15 Yaş Avrupa Badminton Şampiyonasına tekler ve karışık çiftler kategorisinde Milli Takım kadrosu ile katılacak olan sporcularımızdan Yaren Dölcü Mart ayında Ankara’da yapılacak 17 Yaş Avrupa Badminton şampiyonası kadrosuna da girerek başarısını perçinledi.

Reklam
Reklam

İsmail Burak Derindere Gençlik ve Spor Kulübü ve Milli Takım Antrenörü Barış Boyar konuyla ilgili yaptığı açıklamada;

“ 2007 yılında Osmancık ilçesinde başlattığımız çalışmalar sonucunda hem Türkiye genelinde hem uluslar arası platformlarda birçok başarılar elde ettik.

Hedefimizi yıllar öncesinden belirtmiştik. Hedefimiz Osmancık gibi küçük bir ilçeden Avrupa arenasında boy gösterecek olan sporcular yetiştirmekti. Çalışmalarımızı hep bu amaçla gerçekleştirdik. Haftanın altı günü yaz kış demeden çalıştık. Bunun sonucunda da söz verdiğimiz gibi Avrupa Badminton Şampiyonası kadrosuna iki sporcu verdik. Sporcularımla gurur duyuyorum. Bu çocuklar kimsenin olmaz dediğini oldurdular. Çorum’umuzu, Osmancığımızı Avrupa arenasına taşıdılar. Ülkemizi temsil edecekler. Öğretmenleri olarak onların bu başarısını kutluyorum.

Bu başarıda tabi ki bir ekip dayanışması var.Yardımcı antrenörüm Burak Köse’ye ve diğer sporcularıma da ayrı ayrı teşekkür ediyorum.Tek amacımız Avrupa,derece elde etmek.Umarım bunu da başarırız” dedi.

Reklam
Reklam

Ekipman desteğine ihtiyaç duyduklarını belirten Barış Boyar, ekipman problemlerinden dolayı sporcularının sakatlık problemleri yaşadığını, ülkemizi Avrupa arenasında temsil edecek olan bu çocukların bunları çoktan hak ettiğini belirterek destek beklediklerini sözlerine ekledi.

Barış Boyar, elde ettikleri bu başarılarda kendilerine destek olan başta kulüp başkanları İsmail Burak Derindere ve yönetim kurulu üyelerine, Osmancık Belediye Başkanı Bekir Yazıcı’ya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer’e teşekkürlerini iletti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz