Osmancık İnönüzaferi‘ne yeni okul

Osmancık İnönüzaferi İlköğretim Okulu yıkılıp yerine 18 derslikli 540 öğrencili yeni okul yapılıyor

Çorum'un Osmancık ilçesi Güney Mahallesi'nde yapılacak 18 derslikli 540 öğrencili İnönüzaferi İlköğretim Okulu'nun ihalesi yapıldı.

Çorum İl Özel İdaresi'nden yapılan açıklamaya göre, Güney Mahallesi'nde 18 derslikli İnönüzaferi İlköğretim Okulu yapım işinin yer aldığı belirtildi.

İl Özel İdaresi Plan Proje Yatırım ve İnşaat Müdürlüğü tarafından söz konusu okul için bir ihale yapıldığı belirtilerek, "İhale komisyonu verilen teklifleri inceleme çalışmalarına başlarken, 18 derslikli 540 öğrencili okul inşaatının yapım süresi yer teslim tarihinden itibaren 360 gündür." denildi.

Reklam
Reklam

Ayrıca, okulun yapımı tamamlanarak, 2014-2015 eğitim öğretim yılına hazır hale getirilmesinin planlandığı açıklandı.

Osmancık İnönüzaferi İlköğretim Okulu Cumhuriyet Döneminde Osmancık'ın ilk yapılan Okullardan birisidir.

Okul 1927 yılında 2 katlı ahşap olarak yapılmış ihtiyaca cevap vermediği için aradan geçen zaman içerisinde 1960 yıllarda tek katlı okul yapılmıştı.Yine ihtiyacı karşılayamadığından Okul Aile Birliğinin katkıları ile doğu tarafındaki bölüm eklenerek bugünkü hale getirilmişti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: