Osmancık Kandiber Kalesi Turuzmi Kazandırılacak

Çorum’un Osmancık ilçesinde Anıtlar Kurulu tarafından projesi onaylanan Kandiber Kalesi’nde gerçekleştirilecek restorasyon çalışmaları için Kültür...

Çorum’un Osmancık ilçesinde Anıtlar Kurulu tarafından projesi onaylanan Kandiber Kalesi’nde gerçekleştirilecek restorasyon çalışmaları için Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu Başkanlığı’ndan gelen heyet incelemelerde bulundu.

Koruma Kurulu Başkanlığı üyelerine proje hakkında bilgiler veren Başkan Yazıcı, 7 bin yıllık tarihi bir geçmişe sahip olan Osmancık Kalesi’nin gerçekleştirilecek olan proje ile ilçenin çehresini değiştireceğini ifade etti. Başkan Yazıcı, “Restorasyon projesi kapsamında çıkışın kolaylaştırılması, surların sağlamlaştırılması, seyir terası, iki kafeterya yapılması ve en önemlisi de aydınlatma çalışmaları hayata geçirilecek. Yapılacak bu çalışmalar tarihi dokuya zarar vermeden gerçekleştirilecek” dedi.

Reklam
Reklam

Kale projesi için ilgili belediye tarafından kaynak bulunduğu oranda parça parça çalışmalar yapılacağını kaydeden Başkan Yazıcı, yaklaşık olarak 2-2,5 milyon TL’ye mal olacak restorasyon projesinde önem verdikleri noktanın aydınlatma ve surların sağlamlaştırılması olduğuna dikkat çekti. Yeni bir sur yapımından daha çok var olanın muhafazasını önemsediklerini kaydeden Başkan Yazıcı, tarihi dokuya zarar vermeden çalışmaların gerçekleştirileceğini dile getirdi. Başkan Yazıcı çalışmaların kısa süre içerisinde başlatılacağını bildirdi.

Kale projesini inceleyen ve yapılacak çalışmaları değerlendiren Koruma Kurulu üyeleri, Osmancık Kalesi’nin yeniden turizme kazandırılmasında her türlü desteği sağlayacaklarını belirttiler.

Başkan Yazıcı ise, gerek Kale Restorasyon projesi çalışmalarında ve gerekse Osmancık ile ilgili konularda koruma kurulu üyelerinin büyük bir hassasiyet gösterdiklerini ifade ederek teşekkür etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz