Osmancık kaymakamına veda yemeği

Osmancık Kaymakamı onuruna verilen veda yemeğinde duygulu anlar yaşandı

Osmancık Kaymakamına Veda Yemeği

Çorum’un Osmancık ilçesi’ nde Son çıkan kararname ile Samsun Tekkeköy’e İlçe Kaymakamı olarak atanan Çorum Osmancık İlçe Kaymakamı İbrahim Küçük onuruna Osmancık Ulusoy Asya Tesislerinde bir veda yemeği verildi.

Katılımın çok yüksek olduğu oturulacak sandalyenin bile kalmadığı Veda yemeğinde çok duygulu anlar yaşandı.

Her kesimden Kaymakam Küçük ve eşine sevgi seli hakimdi. Osmancık ilçesi hiçbir kaymakamına bu kadar yakın olmamış, bu kadar sevgide bulunmamıştı. Vedalaşma saatler sürdü. Hatıra fotoğrafı çektirmek için katılımcılar uzun kuyruklar oluşturdu.

Reklam
Reklam

Osmancık Ulusoy Asya Tesislerinde düzenlenen veda yemeğine Osmancık Kaymakamı İbrahim Küçük, Tosya Kaymakamı Mehmet Türköz Osmancık Belediye Başkanı Av. Bekir Yazıcı, İlçe Garnizon Komutanı İrfan Kıymaz, Cumhuriyet Baş Savcısı Yılmaz Zorlu, hakimler ve savcılar adliye mensupları, Emniyet Mensupları, CHP Osmancık İlçe Başkanı Sadık Eker, MHP Osmancık ilçe başkanı Yusuf Başkemer,Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Çorum İl Koordinatörü Emin serdar Kurşun, kamu kurum ve kuruluş amir ve müdürleri, Sivil Toplum Örgütü başkanları, Milli Eğitim Müdürü Fatih Üçok, ilçe Müftüsü Süleyman Çoban, İlçe Nüfus Müdürü Adnan Kumtemur, Osmancık ilçe Özel idare Müdürü Erdoğan Elmas, Osmancık Devlet Hastanesi Müdürü Atila Çağlar, muhtarlar ve çok sayıda davetli katıldı.

Yemekte Tosya Kaymakamı Mehmet Türköz, Osmancık Muhtarlar Derneği başkanı Faruk Delibaşı ve Hitit Üniversitesi Mezunları ve Öğrencileri Derneği (HÜMÖD) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ölçer mikrofon alarak duygu ve düşüncelerini ifade ettiler.

Reklam
Reklam

Bazı sivil toplum örgütü temsilcileri de Kaymakam Küçük'e yeni görevinde başarılar diledi.

Hitit Üniversitesi Mezunları ve Öğrencileri Derneği Başkanı Ahmet Ölçer; ''Osmancık'ta 7 yıl görev yaptım. Ancak Kaymakam Bey ben gittikten sonra göreve başladı. Keşke birlikte çalışma fırsatı bulabilseydim. Temennim kendisini Çorum Valisi olarak tekrar görmek ve birlikte çalışma fırsatına ulaşmaktır. Yeni Görevinde başarılar diliyorum'' dedi.

Osmancık Muhtarlar Derneği Bakanı Faruk Delibaş da ''Muhtarlarımız çok uyum içerisinde çalıştılar. Bize yol gösterdiniz, çok büyük katkılar sağladınız. Yeni görevinizde sonsuz başarılar diliyorum'' diye konuştu.

Yemekte bir konuşma yapan Osmancık Belediye Başkanı Av. Bekir Yazıcı, Kaymakam Küçük'e yeni görevinde başarılar dilerken, birlikte Osmancık için uyum içerisinde çalıştıklarını söyledi. Osmancık halkı olarak kaymakamımız İbrahim Küçük Bey’den memnun olduklarını, tayininin başka bir ilçeye çıkması nedeniyle üzüntü duyduklarını dile getirdi.

Yazıcı; ''Osmancık'ta görev yaptıkları süre içerisinde birlikte uyum içerisinde çalıştık. Memuriyetin bir zorunluluğu bu. Biz hancıyız, ilçemizde görev yapan kamu görevlileri de birer yolcu. Bizim görevimiz ilçemizde kaldıkları süre içerisinde onları en iyi şekilde ağırlamak ve gittiklerinde de burayı unutmamalarını arzu ediyoruz. Yeni görev yeri aynı zamanda yol güzergahımız oldu. Sık sık gidip görüşebileceğimiz bir yer. Artık başka bir yerde daha bir kapımız olduğuna inanıyorum. Kendisine yeni görevinde başarılar diliyorum'' dedi.

Reklam
Reklam

Kaymakam İbrahim Küçük’ün KÖYDES Projesi çerçevesinde ilçede birçok yerleşim birimlerine hizmet götürdüğünü ifade eden yazıcı, “Sayın Kaymakamımız İbrahim Küçük’ün ilçemizde çok uzun süre hizmet etmesini arzu ediyordum. Sayın Kaymakamımızın görev yaptığı yaklaşık 2 yıl içerisin de gitmediği köy, yapmadığı hizmet kalmamıştır. Kaymakam bey açık sözlü ve alçak gönüllü ve bir insandır. Aslında bu çok ayrı bir güzelliktir. Kendisine, ailesine gittiği yerde başarı ve esenlikler diliyorum” dedi.

Görevinden ayrılacak olan Kaymakam İbrahim Küçük, şöyle konuştu; ''Öncelikle görev yaptığımız yerlerde iyi izler bırakarak ve iyi ilişkiler kurarak ayrılmayı yeğlemişizdir. Görev yaptığımız yerlerde; bizim de bir doğduğumuz yöremiz olmasına rağmen değişik kesimlerdeki insanlarla hemşehrilik ilişkisi kurmuşuzdur. Osmancık çok iyi ilişkilerimizin ve dostluklarımızın olduğu bir ilçe olarak kalacaktır. Buradan ayrılışımızın aslında başka nedenleri olduğunu birçok arkadaşımız biliyor. Ancak bunları büyütüp, daha da yaygınlaştırıp insanlar arasına nifak tohumları ekmenin doğru olmadığını biliyorum. Onun için yapılan doğru ya da yanlış tercihlerim sonucunda kendi tercihim olarak buradan gidiyorum.'' dedi. 2 yıllık bir zaman içerisinde gerek çalışanlarıyla gerekse halkla çok güzel dostluklar kurduğunu belirterek ” Görev yaptığım iki yıllık zaman içerisinde yapılması gereken hizmetleri, imkânlarım ölçüsünde yapmaya çalıştığım. Osmancık’ ta görev yaptığım zaman içerisinde çok güzel anılarımız oldu. Yaklaşık 2 yıldır görev yaptığım Osmancık İlçesinden kendi isteğimle tayin istediğini belirtti. Her şeyin bir sonunun olduğuna dikkat çeken küçük, bulunduğumuz makamlar hizmet makamı, biz de hizmete talibiz. Dedi. Vatandaşların olduğu her yerde hizmete talip olduğunu dile getirerek, bizler de hizmetimizi en güzel şekilde görevimizi yaparsak, alnımızın akıyla bulunduğumuz yerde aldığımız maaşı hak edersek, bizim için en büyük mutluluk odur. Burada benim tek üzüntüm böylesi misafirperver insanlardan ayrı kalmak olacaktır” Osmancık'ın farklı kültürlerin yansıdığı zengin bir ilçe olduğunu ifade eden Kaymakam Küçük; ''Osmancık gerçekten insan ilişkilerinin son derece iyi olduğu, çok üst düzeydeki görgüsüne, bilgisine inandığım insanların bir arada yaşadığı bir yöre. Burası birçok farklı kültürden etkilenmiş ve kültür alışverişinde bulunmuş, bu bölgenin önderliğini yapan bir yerleşim yeri. Osmancık'ın ufku ve geleceği açık diye görüyorum. İnsanlar arasında görüş farklılıkları olabilir, düşünce farklılıkları olabilir. Bunlardan kaynaklanan sorunlar olabilir ancak hiçbir sorun aşılamaz değildir. Bu yüzden biz gittikten sonra da fikir ayrılıklarını, düşünce farklılıklarını her zaman olduğu gibi yine uzlaşı ile giderirseniz bundan Osmancık kazanacaktır. Herkesin aynı şeyleri düşünmesi, aynı şeyleri hissetmesi mümkün değildir ve hiç kimsenin de bunu beklemeye hakkı yoktur. Farklılıklarınız olduğunda onu buranın bir zenginliği olarak yansıtın. Burayı yönetme ve burada yaşama açısından birbirinizi birer paydaş olarak görün. Bunu bu şekilde algılarsanız daha mutlu olacağınızı düşünüyorum.''dedi.

Reklam
Reklam

Kaymakam Küçük’e hizmetlerinden ötürü Başkan Bekir yazıcı, Cumhuriyet Başsavcılığı ve Tosya kaymakamı Türköz günün anısına plaket ve hediye paketi sundu.

Kaymakam Küçük ile farklı komşu ilçelerde birlikte çalıştıklarını ifade eden Tosya Kaymakamı Mehmet Türköz, Kaymakam Küçük'e ''Tosya Hatırası'' olan bir sandık hediye etti. Belediye Başkanı Bekir Yazıcı da üzerinde Osmancık kabartması bulunan bir tablo hediye etti.

Kaymakam Küçük'e Osmancık Kaymakamlığı personeli de kendilerinden hatıra olarak bir hediye verdiler.

Veda yemeğinin ardından Kaymakam Küçük ve eşi Bilge Küçük vatandaşlarla vedalaştı. Vedalaşma esnasında zaman zaman duygusal anlar yaşandı.

Kaymakam Küçük, Osmancık ile bağlarını hiçbir zaman koparmayacağını belirterek kendisinin sık sık ilçeyi ziyaret edeceğini, Osmancıklıları da yeni görev yerinde ağırlamaktan mutluluk duyacağını belirtti.

Yemeğin sonunda yemeğe katılan davetliler, büyük sevgi gösterisinden sonra Kaymakam Küçük’le vedalaşarak, anı için fotoğraf çektirerek salondan ayrıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz