Osmancık Necip Fazıl'ı andı

Osmancık Belediyesi ve Dil ve Edebiyat Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenen gecede Necip Fazıl Kısakürek anıldı.

Osmancık Belediyesi bir kültürel etkinliğe daha imza atarak, Dil ve Edebiyat derneği ile birlikte Necip Fazıl Kısakürek’i anma gecesi düzenledi.

Tasavvuf Şairi Necip Fazıl Kısakürek vefatının 28. Yıldönümünde Osmancık’ta düzenlenen anma gecesinde anıldı. Gecede Eğitimci Dursun Çiçek, Necip Fazıl Kısakürek’in hayatını konu alan bir konferans verdi. Dil ve Edebiyat Derneği Osmancık Şubesi ile Osmancık Belediyesi’nin düzenlediği anma gecesi Belediye Şehir Tiyatrosu’nda düzenlendi. Geceye Osmancık Kaymakamı Faruk Bekarlar, Belediye Başkanı Bekir Yazıcı, İlçe Emniyet Müdürü Murat Nebioğlu ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Atilla Çağlar katıldı.

Reklam
Reklam

Necip Fazıl Kısakürek’in kendi sesinden şiirlerinin dinletildiği geceye konuşmacı olarak katılan Eğitimci Dursun Çiçek, şairin hayatını ve İslam’a bakış açısını, şairle birlikte geçirdiği günlerden anılarını örnek vererek anlattı. Çiçek; “Necip Fazıl’ın hayatını çok iyi bilebilirsiniz. Onun şiirlerini, kitaplarını ezbere bilebilirsiniz. Ancak Necip Fazıl, Allah ve Resulü için bize bir araç, bir vasıtadır. O, Allah ve Resulünün bir kara sevdalısıydı. Necip Fazıl, İslam’da felsefe yok diyen bir insandır. Tabi bu İslam’ın felsefesi olmaz anlamına gelir. Bir Müslüman felsefeyi öğrenmeyecek anlamına gelmez. Hatta tam tersi Necip Fazıl, bilgisel düzeyde bir çaba içine girmiş bir insanın batı felsefesini öğrenmesini vacip olarak nitelemiştir.” diye konuştu.

Çiçek’in konferansının ardından enstrümanları ile sahne alan lise öğrencileri Necip Fazıl Kısakürek’in şiirlerinden bestelenmiş şarkıları seslendirdi.

Gecede Eğitimci Dursun Çiçek’e Osmancık adına çiçek veren Belediye Başkanı Bekir Yazıcı; “Üstat bir hitabesinde ‘30 yıldır ciğerimden kalemime kan çekerek yetiştirdiğimiz bu gençliği karşımda görüyorum” diyor. Başbakanımız Onun şiirleri ile yetişmiş, Cumhurbaşkanımız Onun eserleri ile yetişmiş, hepimiz ondan çok büyük eyler öğrenmişiz. Necip Fazıl bizim neslimizin, bizden öncekilerin ve hatta bizden sonra yetişen neslin hep bir şeyler istifade ettiği, bizlerin ufkunu genişlettiği, bize yol gösterdiği bir isimdir.” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz