Osmancık Polisinden Kaçamadılar

Osmancık'ta Piyasaya Sahte Para ve Dolar Süren Zanlılar Hamama Gidemeden Tutuklandı

Çorum’un Osmancık İlçesi’ nde esnaflara sahte para vererek dolandıran zanlılar tutuklandı

Çorum İli merkez ve İlçesi Osmancık’ta esnaflara sahte 100 TL vererek alışveriş yaparak esnafları dolandıran Fuat K. (32) ile Cemal K. (47) Çıkarıldıkları CMK 100 ve diğer maddeleri gereğince tutuklandı.

Ankara’da ikamet ederlerken Çorum ve İlçelerinde sahte para piyasaya sürmek için gelen Fuat K. ile Cemal K. yakalandı.

Çorum merkezde sahte 100 TL paralarla çeşitli yerlerde alış veriş yaptıktan paraları bozdurduktan sonra Osmancık ilçesi’ ne geldiler.

Reklam
Reklam

Osmancık’ ta yine sahte 100 TL vererek Kasaptan 1 kilo et, Pazardan balkabağı, Çocuk mağazasından 1 çocuk montu, İç çamaşırı satan bir mağazadan erkek iç çamaşırı alıp her seferinde 100 TL sahte para vererek bozdurdular.

Ardından da hamama gidecek olan zanlılar Hamama gidemeden esnafın 155 ihbarı ile harekete geçen sivil polisler tarafından iş yerlerinin güvenlik kameraları inceleyerek zanlıların eşkâllerini belirlendi.

Zanlıların kullandığı aracı ise eşkâl tarifi ile vatandaşlara tespit ettiren Osmancık polisi aracın peşine düştü.

Bir iş yerinde şahıslardan birisi sahte para bozdurmak için alışveriş yaparken polis aracının geldiğini anlayınca başka bir iş yerinde para bozdurmaya çalışan diğer arkadaşını da alarak kaçmaya başladı.

Polisler kaçan şahısların peşine düşerken, onlar da ara sokaklardan kaçarak izlerini kaybettirmeye çalıştı. Israrla takip ederek zanlıların peşini bırakmayan polis ekipleri uzun bir kovalamacanın ardından D-100 karayoluna çıkmak üzere iken iki zanlıyı da yakalamayı başardı.

Reklam
Reklam

Fuat K.’nin kullandığı 34 GZ 3302 plakalı araçta polisler tarafından yapılan aramada; sahte 100 TL, 50 TL ile sahte 100 dolarlar ele geçti. Zanlılar paraları başkasından aldıklarını ilk etapta sahte olduklarını bilmediklerini, sonradan mecbur kalarak bozdurduklarını dile getirdiler.

Osmancık ilçe Emniyet Müdürlüğüne götürülerek ifadeleri alınan Fuat K. ile Cemal K., Hazırlık ve ifade dosyaları ile birlikte C.Savcılığına sevk edildi. C. Savcılığı tarafından tutuklanma talebi ile sevk edillerek çıkarıldıkları mahkeme tarafından CMK 100 ve diğer maddeleri gereğince tutuklanarak Çorum Cezaevine gönderildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: