Osmancık’ ta AK Parti'den Sakatlar Derneğine Ziyaret

AK Parti Heyeti Türkiye Sakatlar Derneği Osmancık Şube Başkanlığı'nı ziyaret etti.

Osmancık’ ta AK Parti'den Sakatlar Derneğine Ziyaret

AK Parti Osmancık İlçe Başkanı Kaya, AK Parti Osmancık Belediye Başkan Adayı Karataş ile birlikte Türkiye Sakatlar Derneği Osmancık Şube Başkanlığı'nı ziyaret etti.

AK Parti Osmancık İlçe Başkanı Oğuzhan Kaya, AK Parti Osmancık Belediye Başkan Adayı Hamza Karataş ve beraberindeki heyet, Türkiye Sakatlar Derneği Osmancık Şube Başkanlığı'nı ziyaret etti.

Dernek çalışmaları hakkında Türkiye Sakatlar Derneği Osmancık Şube Başkanı Ali Afacan’dan bilgi alan AK Parti Osmancık İlçe Başkanı Kaya ve AK Parti Osmancık Belediye Başkan Adayı Karataş, "Bedensel Engelli Ailelerin ziyaret edilmesi, Bedensel Engellilere yönelik moral motivasyonu, gibi farklı etkinliklere imza attıklarını ifade ederek, işte bu anlamda Türkiye Sakatlar Derneği Osmancık Şube Başkanlığı'na ziyaret gerçekleştirdik" dedi.

Reklam
Reklam

"Parti olarak her zaman engelli kardeşlerimizin yanında olduk" diyen Başkan Kaya , Engelli vatandaşlarımız sosyal güvencelerden mahrumdu, AK Parti iktidarımız döneminde çıkarılan yasalarla destek olduk. Bu anlamda engellilerin sorunlarının çözümü konusunda önemli mesafeler kat edildi.

İktidarımız dönemine kadar çıkarılmayan "Engelliler Yasası" çıkarıldı. Bunun ardından Anayasa değişikliği yapıldı, ikincil düzenlemeler gerçekleştirildi, son olarak ise mevzuattan “ sakat, özürlü, çürük” ibarelerinin kaldırıldığını belirtti..

Başkan Adayı Karataş’ ta konuşmalarında “Sizlere ziyaretimiz bir anlamda da belediye seçimlerini kazandığımız takdir de engelli kardeşlerimizin sosyalyaşama, caddeye, sokağa, spor ve sanat etkinliklerinde daha fazla yer alması için daha neler yapılabileceği konusunda önerilerinizi almak, vereceğiniz bilgiler doğrultusunda notlar alıp onu en kısa zamanda hayata geçirmek olacağını ifade etti.

Türkiye Sakatlar Derneği Osmancık Şube Başkanı Ali Afacan: "Derneğimiz yalnızca özürlü vatandaşlarımıza yardımda bulunmak amacıyla değil, aynı zamanda onların sosyal hayatına yön vermeye toplum içinde engelli vatandaşlarımıza da pozitif katkı sağlamak amacıyla kurulmuştur. Bu anlamda üyelerimizin sosyal hayatın içerisinde yer almaları ve toplumla kaynaşmaları için çeşitli girişim ve çalışmalarda bulunuyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Ziyaret dernek binası içerisinde sohbet ortamında devam etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: