Osmancık zabıtasından fırınlara denetim

Osmancık Belediyesi Zabıta Ekipleri Ramazan ayı önü Ekmek fırınlarında denetim yaptı.

Osmancık Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Ramazan ayı önü ilçe genelinde ekmek fırınlarını denetleyerek, yasalarda yapılan değişikliklere uygun ekmek ve unlu gıda ve mamullerle ile ilgili uygulamaların yerine getirilip, getirilmediğini denetledi.

Osmancık Belediyesi Zabıta müdürlüğü ekipleri Ramazan ayı önü ilçedeki ekmek ve pide fırınlarını denetimden geçirdi. Ziyaret edilen fırınların ruhsat ve evrakları denetlenirken, yine üretim ve satış noktaları da sağlığa uygunluk açısından kontrol edildi.

Reklam
Reklam

Temmuz ayının başında yürürlüğe giren yeni yasanın içeriği ve uyulması gereken kurallar da fırıncılara sözlü olarak anlatıldı. Osmancık belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı zabıta ekipleri tarafından yapılan denetimlerde fırınların üretim ve satış noktalarında genel olarak kurallara uydukları belirlenirken, evraklarında bazı eksikliği olan işletmeler de süre verilerek uyarıldı.

Zabıta Müdürlüğü yetkilileri, halk sağlığının korunması açısından, gıda güvenliğinin sağlanması amacıyla denetimlerin aralıksız sürdürüldüğünü bundan sonrada sürdürüleceği belirtildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz