Osmancık'a Yüksek Standartlarda Öğrenci Yurdu

Osmancık Meslek Yüksekokulunda öğrenim gören öğrencilerin en büyük sorunu olan yurt meselesinin çözümü için ilk adım atıldı.

Osmancık Ömer Derindere Meslek Yüksekokulunda öğrenim gören öğrencilerin en büyük sorunu olan yurt meselesinin çözümü için ilk adım atıldı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim ve Kredi Yurtlar Kurumu Samsun Bölge Müdürlüğü tarafından , Koyunbaba Mahallesi YİBO üstünde bulunan 15.666 m2 alan üzerine öğrenci yurdu yapılması ile ilgili gerekli imar planı değişikliği yapılması talebi üzerine 02.12.2011 tarihinde toplanan Osmancık Belediye Meclisi, söz konusu alanda öğrenci yurdu yapılabilmesi için gerekli plan değişikliğini ve yapı alan katsayısı kararını alarak ilgili kurumlara göndermiştir.

Reklam
Reklam

Bunun üzerine yurtla ilgili proje ihalesi gerçekleştirilmiş, çalışmalara hemen başlanmıştır. Bu çalışma kapsamında ilçemize gelen Kredi Yurtlar Kurumu Bölge Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı uzmanları ile yüklenici firma yetkililerinden oluşan heyet, yurt arazisinde gerekli incelemeleri yapmışlardır.

Heyeti makamında kabul eden Osmancık Belediye Başkanı Bekir Yazıcı; Bilindiği gibi geçmiş dönemde, ilçemize bir yüksekokul açılması için belediyemiz öncülük etmiş, bina, mefruşat, tadilat, yol, ulaşım gibi üzerine düşen bütün görevleri yerine getirmiştir. Okulumuz öğrenimine devam etmektedir. Yeni öğretim yılında yeni bölümlerin açılması gündemdedir.

Öğrencilerimizin barınma sorunu mevcuttur. Bu konuda belediyemiz yine bir adım atarak Gemici Mahallesinde bulunan konukevini öğrenci yurduna çevirmiş, 5 yıllığına Koyunbaba Vakfına devretmiştir. Şu anda 80 erkek öğrenci burada barınmaktadır. Bunlardan 30’u yüksekokul öğrenciidir.

Tabi ki bu yeterli olmamıştır. Kredi Yurtlar Kurumu tarafından devlet yurdu yapılması için yer arayışına girilmiş ve yapılan araştırmalardan sonra Koyunbaba Mahallesi 880 Ada 1 Parselde bulunan 15.666 m2 büyüklüğündeki arazi bu amaç için uygun bulunmuştur. Biz belediye olarak yine üzerimize düşeni yaptık ve gerekli imar planı değişikliklerini süratle sonuçlandırdık. Yurt projemiz 3 bloktan oluşmaktadır. 2 blok 150 erkek, 150 kız öğrenci yurdu, 3. Blok ise sosyal donatı alanı olarak planlanmıştır. Odalar üçer kişilik ve banyo tuvaleti içinde olacak şekilde, yüksek standartlarda dizayn edilecektir.

Reklam
Reklam

İlçemize öğrenci yurdu yapılması konusunda başta Sayın Dr. Cahit Bağcı olmak üzere tüm Çorum Milletvekillerimize ilçe adına şükranlarımızı sunuyoruz.” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz