Osmancık'ın ikiz kuleleri belediye meclisinde görüşülecek

Osmancık'a inşa edilmesi planlanan 360 derece dönebilen kule restoran, 12 katlı proje belediye meclisinde görüşülecek.

Osmancık'a inşa edilmesi planlanan 360 derece dönebilen kule restoran, otel, kafeteryalar ve toplu konutlardan oluşan 12 katlı proje belediye meclisinde görüşülecek.

Kurşunoğlu Yapı tarafından ''İlçenin Çehresini Değiştirecek Proje'' sloganı ile hazırlanan projenin Kızılırmak Gemici Sahiline inşa edilmesi planlanıyor. Depreme dayanıklı olması nedeniyle ''fore kazık'' teknolojisi kullanılacak olan proje bölgenin en büyük ve en gösterişli yapısı olmaya aday.

İmar Komisyonunun proje için hazırladığı raporun olumlu olduğu belirten Kurşunoğlu Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Haydar Kurşun, belediye meclisinden çıkacak kararın ardından hemen yapı ruhsatı işlemlerine başlayacaklarını söyledi.

Reklam
Reklam

Belediye meclis üyelerini projenin ayrıntıları ile ilgili bilgilendirmek üzere toplantıya kendisinin de katılacağını belirten Kurşun; ''Osmancık'ın ikiz kuleleri adını verdiğimiz proje ilçenin sosyal yapısı, turizm potansiyeli ve mimari beklentileri incelendikten sonra ilçemizin her alanda ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde hazırlandı. Turizm potansiyeli göz önünde bulundurularak projeye otel ve 360 derece dönen Ankara Atakule tarzı restoran dahil edildi. Ayrıca büyük bir alış veriş merkezi ile kafeteryalar ve sosyal konutlar da projenin içerisinde yer alıyor. En önemlisi ise böyle bir projenin bu bölgede örneğinin dahi olmaması. Bu sadece ilçemiz için değil bölgemiz için bir ilk olacak. Bu nedenle ilçemizin mimari çehresini değiştirecek, bütün bölge il ve ilçelerine örnek olacak bir proje. Böyle bir projenin ilçemize kazandırılması için her kurumun duyarlılıkla katkı sağlayacağını ümit ediyorum'' dedi.

Projenin basında yer almasının ardından bölge illerinden de yatırım çağrıları geldiğini belirten Kurşun, projenin sadece Osmancık'a özel hazırlandığını, ilçe dışında yatırım yapılması durumunda o kentin özelliklerine göre farklı projelerin hazırlanacağını kaydetti.

Reklam
Reklam

Kaynak:www.osmancik19.com

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: