Osmancık'ta “10 milyon imza” kampanyasına destek

Osmancık'ta Memur-Sen'e bağlı sendikalar kamuda kılık kıyafet özgürlüğü için basın açıklaması yaptı.

Osmancık Belediyesi önünde ''10 Milyon İmza” Kampanyası için stant açan sendikalar kampanyaya destek için kamuoyundan imza topladı.

Kamu çalışanlarının ve vatandaşların destek verdiği kampanyaya Osmancık Belediye Başkanı Bekir Yazıcı da katıldı.

Memur-Sen Osmancık İlçe Temsilcisi Mahmut Tökel kamu çalışanlarının kılık ve kıyafetine ilişkin yönetmeliğin birçok kısıtlayıcı hüküm içerdiğini söyledi.

Memur-Sen'in kamuda kıyafet özgürlüğü için eylemlerini 81 ilde sürdürdüğünü hatırlatan Tökel; ''emel hak ve özgürlüklerin tam anlamıyla sağlanması, din ve vicdan hürriyetinin en geniş şekilde yaşanabilmesi için, birçok eylem ve etkinlik gerçekleştirdik. Kamu çalışanlarının kılık ve kıyafetine ilişkin yönetmelik birçok kısıtlayıcı hüküm içeriyor. Yönetmelikte kadın çalışanların ayakkabısının şekline, saçını tarama şekli ve modeline, tırnak kesimine, gömleğinin kol ve yaka şekline, etek boyuna, pantolonunun şekline ve başını örtüp örtemeyeceğine kadar düzenleme yapma yetkisini kendisinde gören çarpık zihniyet halen devam ediyor. Aynı yönetmelikte erkek çalışanların ayakkabısından, çizmesine, topuğuna, bıyığına, favorinin bitiş noktasına, kravat ve giyilecek süvetere kadar müdahale ediliyor. Karşımızdaki tablo, milletin seçtiği vekiller, kendi kıyafetini seçememektedir. Başı açık çalışan kadınlar varken, başını örterek çalışma hakkını kullanamayan kadınlar gerçeği de göz ardı edilmemelidir. Okula ve derse özgürlük tanıyan anlayış, bireyi görmezden gelmemeli, özgürlüğün herkese tanınması beklentisine karşılık vermelidir.'' dedi.

Reklam
Reklam

Memur-Sen tarafından Türkiye genelinde toplanan 10 milyon imza Başbakanlığa sunulacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: