Osmancık'ta 550 Fidan Toprakla Buluşturuldu

Çorum'un Osmancık ilçesinde İzcilik Gençlik ve Spor Kulübü Derneği tarafından başlatılan kampanya çerçevesinde bir grup...

Çorum'un Osmancık ilçesinde İzcilik Gençlik ve Spor Kulübü Derneği tarafından başlatılan kampanya çerçevesinde bir grup gönüllü öğrenci 550 fidanı toprakla buluşturdu.

Dernek tarafından Osmancık Orman İşletme Şefliğinden temin edilen fidanlar gönüllü çocuklara dağıtıldı. Kampanyayı fidan dikme şölenine çeviren çocuklar Belkavak mevkiinde 10 dönümlük bir alanı ağaçlandırdı.

İzcilik Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Sedat Sazak, kampanyayla çocuklara doğa sevgisini aşılamayı amaçladıklarını söyledi. Çevre bilincinin ancak çocukken kazanılabilecek bir kültür olduğunu ifade eden Sazak; "Çevre bilinci çocuklukta aşılanacak bir eğitimdir. Çocuklarımıza çevre bilinci ders kitaplarında anlatılıyor ancak doğa ile iç içe olmadan bu kültürü kazanmak mümkün olmuyor. Bunu ancak çocukların doğa ile iç içe olmalarını sağlayarak başarabiliriz. Çocuklar doğanın gelişmesine emek harcarlarsa kıymetini bilirler. Bu gün çocuklarımız 550 fidan diktiler. Onların emeği ile bir orman oluşacak ve bu orman onların gözü önünde büyüdükçe onlar da yaptıkları işle gurur duyarak içlerindeki doğa sevgisini büyütecekler" dedi.

Reklam
Reklam

Sazak, çocuklara yönelik önümüzdeki günlerde çeşitli etkinliklerin devam edeceğini sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz