Osmancık'ta at yarışları

Osmancık 7. Pirinç Kültür ve Sanat Festivali kapsamında düzenlenen at yarışları göz doldurdu.

Osmancık Kaymakamlığı ile Osmancık Belediyesi'nin organize ettiği 7. Pirinç Kültür ve Sanat Festivali kapsamında düzenlenen at yarışları göz doldurdu.

Osmancık Kaymakamlığı ile Osmancık Belediyesi'nin organize ettiği 7. Pirinç Kültür ve Sanat Festivali kapsamında düzenlenen at yarışları Adatepe at yarışları mevkisinde oldu.

At yarışlarına AK Parti Çorum Milletvekili Dr. Cahit Bağcı, Osmancık Kaymakamı İbrahim Küçük, Dodurga kaymakamı Bülent Güven, Osmancık Belediye Başkanı Bekir Yazıcı, Dodurga Belediye Başkanı Bekir Kılıç, Alpağut belediye başkanı Mustafa Çiftçi, eski CHP Çorum Milletvekillerinden Feridun Ayvazoğlu, siyasi partilerin temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile binlerce kadın, erkek, çoluk çocuk katıldı.

Reklam
Reklam

Değişik kategorilerde gerçekleştirilen yarışlarda bisiklet yarışı ile Kızlar ve erkekler atletizm koşusu ve merkep koşusu yapıldı.

Ardından at yarışlarına geçildi. Yarışlarda at ve taylar yaşlarına göre gruplandırılarak koşturuldu. Vatandaşlar en çok dörtnal atlarının koşmasını büyük heyecanla bekledi. Büyük ilgi gören at yarışları öncesinde vatandaşlar saatler öncesinde yarış alanına akın etti. Zaman zaman araç trafiğinin kilitlenme noktasına geldiği at yarışlarında vatandaşlar unutulmaz bir yarış izledi.

At yarışlarına katılmak için yurdun çeşitli yerlerinde bir çok yarış atı ve yarış severler Osmancık’a geldi. Osmancıklıların beğeni ile izlediği at yarışlarında en büyük ilgiyi Arap ve İngiliz atlarının atlarının dört nal koşusu gördü.

Arap atlarının koşusunda Ali Aslan’ın atı birinci, Salih Fındık’ın atı ikinci, Mustafa Çıtak’ın atı ise üçüncü oldu.

İngiliz atlarının koşusunda ise Hayri Yeşiloğlu’nun atı birinci, Murat Osmancıklı’nın atı ikinci, Selin Akça’nın atı ise üçüncülüğü elde etti.

Reklam
Reklam

Arap ve İngiliz atları yarışlarında dereceye girenlere ödüllerini AK Parti Çorum Milletvekili Cahit Bağcı, Kaymakam İbrahim Küçük, Belediye Başkanı Bekir Yazıcı verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz