Osmancık’ta cem ibadeti yapıldı

Çorum Osmancık’ta “Alevi Kültür Derneği” Muharrem Ayı nedeniyle “Cem İbadeti” düzenleyerek aşure dağıttı.

Osmancık Alevi Kültür Derneği tarafından düzenlenen Cem İbadeti 21 Kasım 2013 Perşembe günü saat 12.00 de Belediye Şehir tiyatrosu salonunda gerçekleşti.

Cem ibadetine CHP Osmancık İlçe Başkanı Sadık Eker, CHP Osmancık Belediye Başkan Adayı Alaattin Uğur, Osmancık Alevi ve Kültür Derneği Başkanı Ali Görmez, Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Akkuş, Recep Çınar, Hasan Ünal ve Satılmış Bayral, sendika yöneticileri ve çok sayıda Alevi vatandaş katıldı.

Dernek Üyesi ve sözcüsü Mustafa Akkuş Cem ibadeti hakkında bilgi vererek Cem İbadetinde kadın ve erkek ayrımı yapılamadığını belirtti.

Reklam
Reklam

Akkuş “Osmancık’ta ikincisini gerçekleştiriyoruz. Şu bilinmelidir ki Cem İbadetinde kadın ve erkek ibadeti yapılmaz. Şu bir gerçektir ki Cem İbadeti’nin en uygunu Cem Evlerinde yapılanıdır.

Cem Evleri mevcut değilse koşulları elverişli ise en uygun bir mekânda zorunlu halde yapılabilir. Osmancık Alevi Kültür Derneği olarak en uygun bir mekânın bulunması için bütün olanaklarımızı kullandık. Fakat uygun bir mekân bulamadık.

Belediyemizi defalarca sözlü ve yazılı olarak uygun bir mekân için müracaatlarda bulundukların ve bu güne kadar olumlu bir cevap alamadıklarını kaydeden Akkuş, Osmancık’ta 2500 Alevi Vatandaş bulunduğunu belirtti.

Akkuş “Sevgili canlar Osmancık şehir merkezinde 2500 civarında Alevi Vatandaşımız yaşamaktadır. Şehir merkezimiz bir Cem Evine kavuştuğu zaman inanç, ibadet ve önemli hizmetler yapılabilecektir” dedi.

Konuşmanın ardından Alevi, önderi Nurettin Aksoy ve ekibi tarafından Cem İbadeti yapıldı.

Kutsal Muharrem ayı nedeniyle vatandaşlara lokma ve aşure dağıtıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz