Osmancık’ta ders çalışma salonu açıldı

Çorum’un Osmancık ilçesinde öğrencilerin vakitlerini daha verimli değerlendirmeleri amacı ile kitap okuma ve ders çalışma salonu açıldı.

Ev ve okul ortamı dışında farklı bir ders çalışma ortamı sunulan salonda öğretmenler ders çalışan öğrencilere yardımcı oluyor.

Ders çalışma salonu Osmancık Karadenizliler Derneği ile Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Osmancık Şubesi tarafından dernek merkezinde açıldı. 22 öğrencinin kayıt yaptırdığı salon öğrencilerin ders çalışma ortamına en rahat uyum sağlayabileceği şekilde tasarlandı. Ders çalışma masalarının boyutları ve öğrencilerin oturacağı koltuklar da yaş gruplarına göre ayarlandı.

Öğrencilerin arkadaşlarıyla birlikte oldukları okul dışı ortamlarda daha verimli ders çalıştıklarını söyleyen Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Osmancık Şubesi Başkanı Kazım Sekili “Çocuklarımızın geleceğe ve hayata daha pozitif bakışında güven duygusunun çok önemli bir yeri vardır. Bu güven duygusunu oluşturabilmek için çocuklarımızın gelişimine katkı sağlamak istiyoruz. Bu amaçla açtığımız salonda uzman öğretmenlerimiz öğrencilere destek oluyor. Ders çalışma faaliyetinin dışında öğrencilerin sosyal gelişimine katkı sağlayacak film izleme saati gibi etkinliklerimiz de var” dedi.

Reklam
Reklam

Hafta içi her gün iki saat ders çalışılan salonda 10 dakikalık teneffüs yapılıyor. Teneffüste öğrencilere meyve suyu ve kek ikram ediliyor.

Osmancık Karadenizliler Derneği ile Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Osmancık Şubesi ders çalışma salonlarını ilçe genelinde yaygınlaştırmayı hedefliyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: