Osmancık'ta geniş kapsamlı doğalgaz bilgilendirme toplantısı

Osmancık’ta Vali Sabri Başköy’ün başkanlığında doğalgaz toplantısı gerçekleştirildi

OSMANCIK’TA ORTAK AMAÇ DOĞALGAZ

Osmancık’ta Vali Sabri Başköy’ün başkanlığında doğalgaz toplantısı gerçekleştirildi.

Osmancık’ta doğalgaz çalışmalarının başlaması için 5 bin 778 abone olması gerektiğini ifade eden Vali Başköy, CHP, MHP,IDP ve AKP İlçe Başkanları ile her kesimden temsilcilerin katıldığı toplantıda birlik ve beraberlik mesajları içinde ortak amacın doğalgaz olması gerektiğine vurgu yaparak “Bu işin kökten çözülmesi için çalışıyor o yüzden bu toplantıları yapıyoruz. Bu mesele partiler üzeri bir meseledir. Partiler taraf değildir, herkesin tarafı Osmancık, ortak amaç Osmancık’tır ” dedi.

Reklam
Reklam

Bakanlar Kurulu’nun 81 ilde nüfusu 10 binin üstünde olan yerlerin elektrik mesken abonelerinin yüzde altmışının abone olması takdirde doğalgaz çalışmalarının başlayacağı yöndeki karar doğrultusunda Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı’nın talimatı ile harekete geçen Vali Sabri Başköy, İskilip ve Alaca ilçelerinin ardından Osmancık’ta da doğalgaz zirvesi yaptı. Geçtiğimiz Cuma akşamı Arafat Tepesi Osmanbey Konağı’nda gerçekleştirilen toplantıya İl Özel İdare Genel Sekreteri Ömer Arslan, Belediye Başkanı Bekir Yazıcı, Ak Parti İlçe Başkanı Oğuzhan Kaya, MHP İlçe Başkanı Yusuf Başkemer, CHP İlçe Başkanı Sadık Eken, OSMİAD Başkanı Sakin Bilge, OGİAD Başkanı Mustafa Çıplak, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu başkanları, belediye ve il genel meclis üyeleri, muhtarlar katıldı.

Osmancık’ta daha önceden doğalgaz için girişimlerde bulunulduğunu ancak söz konusu bakanlar kurulu kararı ve yapılacak çalışmalar ile bu işin kökten çözüm bulacağını vurgulayan Vali Sabri Başköy, Osmancık’ta doğalgaz abonesinin yüzde altmışı olan 5 bin 778 kişinin abone olması gerektiğini ve bu aboneliğin toplamı olan 1 milyon 935 bin TL’nin Halk Bankası’ndaki İl Özel İdaresi hesabına yatırılması gerekliliğini belirtti. Bu nedenle Osmancık’ın el ele verip bu işi bitirmesi gerektiğini söylen Vali Başköy şunları söyledi:

Reklam
Reklam

“ABONE ŞARTINDAKİ AMAÇ EĞİLİMİ GÖRMEK”

“Enerji Bakanımız, 81 il valisine Türkiye’de on bin ve üstü nüfusa sahip ilçelerin sayısını bana bildirin dedi ve bu ilçelerden mesken elektrik abone sayılarını bana bildirin. Daha sonra 29 ekim tarihine kadar mesken abone sayısının yüzde altmışı nispetinde vatandaş abone olursa İl Özel İdaresi hesabına 335 TL yatırılsın sen de İl Valisi Özel İdare başı olarak toplanan rakamı Botaş’a havale et ben de o ilçenin doğalgazını hemen programa alayım diyerek talimat verdi. Biz bu nedenle önceki gün İskilip’te dün Alaca’da ve bugün de Osmancık’tayız. Osmancık’ta şimdi Halk Bankasında İl Özle İdaresi adına bir hesap açtık bu hesaba 29 Ekim tarihine kadar abone olmak isteyen vatandaşlarımız 335 TL’yi yatıracaklar ve doğalgaz geldiğinde ilave abone bedeli olmadan doğalgaza ulaşacaklar. Sadece mesken değil bakkal, çakkal, sanayi küçük sanayi herkes abone olabilir. Dolayısıyla yüzde altmışına ulaşacağız. Biz daha evvel 212 dolar yatırmıştık onları ne yapalım. Kendi adınıza yatırdığınız rakamları yatırdığınız bankadan alıyor ve Halk Bankası’na 335 TL’yi yatırıyorsunuz. Niye böyle bir sistem belirlendi diyebilirsiniz. Osmancık’a gelebilecek olan doğalgazın ana üretim hattı 60 kilometre civarında bunu paraya kattığınızda 20-25 milyon TL’yi buluyor 20-25 milyonu ödeyen bir devlet 1 milyon 935 TL’yi veremiyor mu diye aklımıza gelebilir. Sorun bu değil, amaç halkın eğilimini görmek istiyorum diyor. Bu uygulama sadece Çorum için değil diğer illerde de bu tür toplantılar yapıyorlardır.

Reklam
Reklam

“OSMANCIK’TA DOĞALGAZ KONUSU PARTİLER ÜSTÜ MESELEDİR”

Dolayısıyla bu mesele partiler üzeri bir mesele. Partiler burada taraf değil, devletin bakanı valisine talimat vermiş biz sizleri bilgilendiriyoruz sizin tarafınız Osmancık. Herkes Osmancık’a doğalgaz gelsin diyorsanız hemen organize olacak, birleşeceğiz, el ele vereceğiz. Bu toplantıda her kesim var. Herkes hemen bir araya gelecek ve üzerine düşeni yapacak. Kamu kurum ve kuruluşları da yatıracak. 29 Ekim’e kadar beklemek zorunda değiliz bir ay içinde bitirirse hemen Botaş’ı arayıp bizim işlemimiz tamam deyip programa aldıracağım. Ne zaman biter diye sorarsanız parayı topladığımızda Botaş’ın hesabına yatırdığımız zaman hemen Botaş ana üretim hattına başlayacak şehir içinde de paralel çalışılacak şunu söyleyeyim bu organizeyi yaptığımız zaman Osmancık’a kesinlikle doğalgaz gelecek.

“OSMANCIK BU İŞİN ALTINDA KALKAR”

Gerekirse cumartesi de bankayı açık tutalım yeter ki vatandaşın talebini hemen karşılayalım. Osmancıklı bu işin altından kalkar. 29 Ekim nihai tarihtir. 29 Ekim’e kadar organize oluyoruz. Bu fitneye, fesata kurban gidecek bir konu değil. Bu Osmancık için hayat memat meselesi. Kadınlarımız soba kurmaktan, yakmaktan artık bıktılar. Biz bunu biliyoruz. Onların hatırı için hemen organize olacağız ve bu işi bitireceğiz. Yeni bir durum ve talimat var. Bunun gereğini yapıyoruz. Ben vali olarak gereğini yaptım ancak siz yapmazsanız ben bakanlığa rapor vereceğim. Paralarımız yatarsa, bakanım sıkıntımız yok diye rapor verir paramızı havale eder ve bakanlığımıza müracaat eder doğalgazımızın gelmesi için çalışmalara başlarız. Mesken elektrik abonesinin yüzde altmışı 5 bin 778 bu da 335 TL’den 1 milyon 935 TL yapıyor. Bu para benim hesabıma 29 Ekim akşamına kadar yatacak. Programa girme taahhüdünü bu yazıya istinaden veriyoruz. Herkes organize olacak ve bu işi süratle bitireceğiz. Çorum’un üç ilçesinde bu iş bitecek”

Reklam
Reklam

BAŞKAN YAZICI: “OSMANCIK SAHİP ÇIKTI, YİNE SAHİP ÇIKACAK”

Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Bekir Yazıcı da üzerlerine düşeni yapacaklarını ifade etti. Başkan Yazıcı, “Daha önceki kampanyada önceki dönem belediye başkanlarımızdan Avni ağabeyimiz, MHP, CHP ilçe başkanlarımız herkesten önce abone oldu ve Osmancık buna sahip çıktı. Biz arzu ederdik ki daha önce üç bin abone tamamlandığında olsun ancak talepler çok yoğun olunca önce 63 yer, Osmancık ve Alaca’nın içinde olduğu yerler çalışıldı. Biz bunu beklerken 81 ili içeren genel bir karar çıktı. Bu kararın müsebbibi bizleriz. Bizim yükümüz biraz daha arttı. 212 dolar, 335 TL’ye düştü ve 78 TL karımız ama ikinci bir emeğe gerek kalmadan gelmesini isterdik ama her şey istediğimiz gibi olmuyor biz sizlerden bu meseleye daha önceden sahip çıktığınız gibi yine sahip çıkarak ilçemizin ufkunu açacak geleceğini aydınlatacak bu doğalgazın sizlerin desteği ile gerçekleştirilmesini arzu ediyoruz. İlk önce yapacağımız iş, abonelik paralarımızı İl Özel İdaresi hesabına yatırmaktır. Kampanyamız abone ol ve abone bul. El birliği ile bunu gerçekleştireceğiz ve bunun sonunda hepimiz memnun olacağız.

Reklam
Reklam

AKP-MHP,IDP ve CHP’DEN ORTAK VE TAM DESTEK

Birlik ve ortak amaç doğalgaz konusunda güç birliği mesajlarının verildiği toplantıda konuşan MHP, CHP ve Ak Parti İlçe Başkanları da gerekeni yapacaklarını ifade ederek Osmancık halkının abone olması konusunda her türlü kampanyaya destek vererek en önde olacaklarını kaydettiler.

Başkan Yazıcı, toplantı sonunda Vali Başköy’e bir Osmancıklı gibi konu ile ilgilendiği için teşekkür ederek Osmancık tablosu hediye etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: