Osmancık'ta Imaret Geleneği 600 Yıldır Devam Ediyor

Osmancık Belediyesi, 600 yıllık imaret geleneğini devam ettiriyor. Ramazan ayı boyunca her gün 250 haneye...

Osmancık Belediyesi, 600 yıllık imaret geleneğini devam ettiriyor. Ramazan ayı boyunca her gün 250 haneye sıcak yemek dağıtımı başladı.
İmaret Aşevi’nde çalışmaları inceleyen ve yemek yapımını denetleyen Belediye Başkanı Bekir Yazıcı, “Ramazan ayı süresince 250 haneye bin kişiye yetecek sıcak yemek dağıtımı gerçekleştireceğiz. Başlattığımız ‘Bir Sofra da Sen Kur’ kampanyası ile duyarlı vatandaşlarımızı, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaşmaya ve kampanyamıza destek olmaya davet ediyorum.” dedi.

Ramazan ayında, geçmiş dönemlerde olduğu gibi bu yıl da imaret geleneğinin devam ettiğini ifade eden Belediye Başkanı Bekir Yazıcı, Ramazan ayının ilk gününden itibaren belediye aşevinde aşçılar tarafından hazırlanan yemeklerin tespit edilen 250 haneye ulaştırılmaya başlandığını açıkladı.

Reklam
Reklam

Tarihi İmaret Camii bahçesinde belediye tarafından yaptırılan aşevinde yemek yapımını denetleyen Belediye Başkanı Yazıcı, “Aşçılarımız büyük bir titizlikle çalışıyor. İftar saatine kadar yemekler yetiştiriliyor. Her gün çorba, sıcak yemek ve pilav çeşitlerinden oluşan yemeklerimizin yanına iki günde bir tatlı da ilave ederek vatandaşlarımızın evlerine kadar özel kaplarda yemekleri götürüyoruz. 600 yıllık geleneği devam ettiriyoruz. Bu geleneği devam ettirirken de yemek yapımında, özellikle birinci sınıf malzeme kullanımına özen gösteriyoruz. Kendi evimize girmesini istemediğimiz kalitesi bozuk malzemeleri aşevimize sokmuyoruz. Bu konuda büyük özen gösteriyoruz. 250 haneye ulaşarak bin kişiye sıcak yemeği hem iftarda hem de sahurda yetecek şekilde servis ediyoruz.” dedi.

Ramazan ayı boyunca devam ettirilecek bu geleneğe, duyarlı vatandaşları da davet ettiklerini ve desteklerini beklediklerini kaydeden Başkan Yazıcı, “Başlatmış olduğumuz ‘Bir Sofra da Sen Kur’ kampanyasına tüm vatandaşlarımızın desteklerini bekliyoruz. Ayrıca, ihtiyaç sahibi olan ve bizim ulaşamadığımız vatandaşlarımız var ise belediyemize bildirilmesini, bu hassasiyete tüm vatandaşlarımızı ortak olmaya davet ediyorum.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: