Osmancık'ta ithal saman çiftçinin yüzünü güldürdü

Çorum’un Osmancık ilçesi’nde Yurt dışından ithal edilen balya saman Çiftçinin yüzünü güldürdü.

Osmancık ilçesi’nde Tarım Kredi Kooperatifi’nin önderliğinde TIR’larla getirilen samanlar ihtiyacı olan çiftçilere dağıtılmaya başlandı. Samanların alan çiftçiler traktörlerine yüklenen samanlar dan dolayı neşeli ve mutlu oldukları gözlemlendi.

Tarım Kredi Kooperatifi Osmancık Şubesi Müdürü Ahmet Kelleci, Yurt dışından ithal edilen balya saman Çiftçinin yüzünü güldürdüğünü kaydetti.

Kelleci; 2012 yılının bölgemizde kurak geçtiğini ve bu yüzden ekilen ekinlerin yeteri kadar büyüyemediğini dolayısı ile saman üretiminin az olmasından dolayı çiftçinin yeteri kadar ürün alamadığını belirterek, Çorum ve Osmancık’ta saman ihtiyacı olduğunu belirtti.

Reklam
Reklam

Saman fiyatlarının 1500 liraya kadar çıkması hayvancılıkla uğraşan çiftçimizi yıprattığını bu yüzden çoğu çiftçinin beslediği hayvanları elinden çıkarmak için ucuz fiyatlarla sattığını ifade eden Kelleci, yurt dışından getirilen samanın ise kilosunu 50 kuruştan çiftçiye verdiklerini, bu girişimin hayvan üreticisini rahatlatarak besi hayvanlarının fiyatlarının yükseleceğini öne sürdü.

Kelleci; İlk etapta 46 bin kg saman getirttiklerini ihtiyaç halinde ise bu sayının yükselebileceğini vurguladı.

kaynak:www.osmancik19.com

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: