Osmancık’ta Kur’an-ı Kerim Okuma Yarışması

Çorum Osmancık’ta İmam Hatip Liseleri arasında, Kur'an-ı Kerim okuma, yarışması yapıldı.

Osmancık’ta Kur’an-ı Kerim Okuma Yarışması

Çorum’un Osmancık İlçesi’nde her yıl Milli Eğitim Bakanlığı Din Eğitimi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen "İmam Hatip Liseleri Kur-an'ı Kerim Güzel Okuma Yarışması" düzenlendi.

Osmancık İmam Hatip Lisesi koordinatörlüğünde Osmancık Belediye Kültür Sitesi’nde yapılan yarışmaya Çorum ve çevre ilçelerden olmak üzere 6 İHL öğrencileri katıldı.

Yarışmacı Öğrenciler, Jüri başkanlığını Osmancık Müftüsü Süleyman Çoban ile Sungurlu İHL ‘den Alim Koçak, Bayat İHL’den Mustafa Türk, Osmancık İHL’den A.Habip Görken, Çorum Anadolu İHL’den Nejdet Yavuz’ dan oluşan jüri üyeleri ve tamamen izleyiciler tarafından dolmuş salonda Kur'an-ı Kerimi en güzel şekilde okumak için yarıştı.

Reklam
Reklam

Yarışmayı Osmancık belediye Balkanı Bekir Yazıcı, AK Parti Osmancık belediye Başkanı adayı Hamza Karataş, CHP Osmancık Belediye Başkanı Adayı Alaattin Uğur, MHP Osmancık Belediye Başkan Adayı Haydar Kurşun, MHP ilçe Başkanı Musa Kara, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Gazi Yıldırım, Osmancık Müftüsü Süleyman Çoban, Ankara’dan gelen misafirlerden Botaş’ tan Erhan Güvenç, Kredi ve Yurtlar kurumundan Davut Güngör, Maliye Bakanlığından Erhan Gökmen Enerji Bakanlığından Ahmet Gamsız ile yarışmaya ev sahipliği yapan Osmancık İHL Müdürü İdris Makineci ile çok sayıda misafir takip etti.

İstiklal Marşımızın söylenmesinin ardından yarışmaya ev sahipliği yapan Osmancık İHL Müdürü İdris Makineci açılış konuşması yaptı. Jüri üyelerinin tek tek tanıtım ve yerlerini almasıyla birlikte yarışmaya katılan öğrencinin mükrofona gelmesiyle yarışma başladı.

İl Milli Eğitim Şube Müdürü Gazi Yıldırım, düzenlemiş oldukları bu tür faaliyetlerde amaçlarının İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin Milli Eğitimin amaçları doğrultusunda mesleki yeterliliklerini artırmak, özgüven duygusunu geliştirerek sosyalleştirmelerine katkıda bulunmak olduğunu söyledi. Yapılan bu yarışmanın önce iller düzeyinde il birinciliği, daha sonra bölge düzeyinde bölge birinciliği ve en son Türkiye finali olmak üzere 3 aşamada yapıldığını kaydetti.

Reklam
Reklam

" Milli Eğitim Bakanlığı Din Eğitimi Genel Müdürlüğü her yıl Ezan, Kur-an'ı güzel okuma ve hafızlık kategorilerinde yarışma düzenliyor. Önce il düzeyinde, sonra bölge düzeyinde ve son olarak Türkiye finali yapılıyor. Bu yarışmaların amacı İmam Hatip Okullarını tanıtmak, sevdirmek ve teşvik etmektir. Bilindiği gibi İmam Hatip Okullarının Ortaokul bölümü de açıldı, İmam Hatipli öğrencilerin Yüksek Öğretime geçişte önleri de açıldı. İmam Hatip öğrencilerinin önünde her hangi bir engel kalmadı.”

Jüri üyeleri puanlama hesapları yaparken, Osmancık İmam Hatip Lisesi ilahi grubu öğrencileri ilahiler seslendirdiler

Yarışmada; Yüzünden Okuma, Tecvit, Mahreç, Makam ve Ses kategorilerinde değerlendirilen öğrencilerden Çorum Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden İsmail Yumayak birinci, Osmancık İmam Hatip Lisesi'nden Şuayip Çakallı ikinci ve İskilip Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden Musa Ungever üçüncü oldu.

Programın sonunda yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz