Osmancık’ta Mezar Taşlarındaki Yazılar Tercüme Ediliyor

Çorum’un Osmancık ilçesindeki tarihi İmaret Cami’nin bahçesinde bulunan mezar taşlarındaki yazılar tercüme edilmeye başlandı.İl Kültür...

Çorum’un Osmancık ilçesindeki tarihi İmaret Cami’nin bahçesinde bulunan mezar taşlarındaki yazılar tercüme edilmeye başlandı.

İl Kültür ve Turizm İl Müdürü Ali Özüdoğru ile mezar taşlarının tercümesini yapan yazar Ethem Erkoç, Belediye Başkanı Bekir Yazıcı’yı ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Osmancık’ın önemli bir tarihi mirasına sahip olduğunu dile getiren İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Özüdoğru, “Osmancık’ta bulunan İmaret Cami bahçesindeki iki tane mezar taşının tercümesinin yapılarak yazılanların aydınlatılması için çalışma başlattık. Bu kapsamda yazar Ethem Erkoç hocamız ile incelemelerde bulunduk. Hocamız kısa sürede bu çalışmasını tamamlayarak bir tarihi aydınlığa kavuşturacak” dedi.

Reklam
Reklam

İmar Cami bahçesindeki mezar taşlarındaki yazıların gün yüzüne çıkartılmasının önemli bir konu olduğuna dikkat çeken Başkan Belediye Başkanı Bekir Yazıcı ise, ilçenin sahip olduğu tarihi mirasın gerek korunması ve gerekse kamuoyuna duyurulması konusunda yapılacak ve yapılan bütün çalışmalara destek olya hazır olduklarını söyledi.

Erkoç, ziyarette Başkan Yazıcı’ya kendi kitaplarını hediye etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: