Osmancık'ta Öğretmen Okullarının 165'inci Yıl Dönümü Etkinlikleri

ÇORUM (A.A) - Çorum'un Osmancık ilçesinde öğretmen okullarının kuruluşunun 165'inci yılı nedeniyle program düzenlendi.

ÇORUM (A.A) - Çorum'un Osmancık ilçesinde öğretmen okullarının kuruluşunun 165'inci yılı nedeniyle program düzenlendi.

Osmancık Ömer Derindere Anadolu Öğretmen Lisesi tarafından Kültür Merkezinde düzenlenen programın açılışında konuşan Ömer Derindere Anadolu Öğretmen Lisesi Müdürü Kerem Köroğlu, Anadolu Öğretmen Liselerinin kurulduğu günden itibaren 165 yıllık öğretmen okulları geleneğini bugünlere taşıdığını ve eğitim fakültelerinin temelini oluşturduğunu söyledi.

Öğretmenlik mesleğinin kutsallığı ve nesillerin yetiştirilmesindeki öneminin düşünüldüğünde, bu okulların eğitim açısından ne kadar önemli olduğunun daha iyi anlaşılacağını belirten Köroğlu, "Ülkemizin kaderi gibi görülen temel sorunların çözümü bu okulların yetiştireceği yetenekli insanlar sayesinde mümkün olacaktır. Eğitim açısından bakıldığında öğretmen okulları tarihsel dönüşüm içerisinde zengin bir deneyim ve birikim oluşturmuştur. Bu okullardan mezun olan öğretmenler memleketin her köşesinde insanlara güzelliği, doğruluğu, iyiliği, vatan ve millet sevgisini öğretmiş, bu uğurda ömrünün her evresini feda etmiştir" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Programda ilçenin emekli öğretmenlerine Osmancık Kaymakamı İbrahim Küçük tarafından plaket ve çiçek verildi

Okulu tanıtan sinevizyon gösterisiyle devam eden programda okul öğrencileri Karadeniz yöresine ait halk oyunlarını sahneledi.

Öğrenciler tarafından amatörce hazırlanan sokak röportajları ve komedi içerikli haber programlarından oluşan video klipler de programa renk kattı.

Programa Osmancık Kaymakamı İbrahim Küçük, İlçe Jandarma Komutan Vekili Kıdemli Başçavuş Erdal Kaya, Belediye Başkanı Bekir Yazıcı, İlçe Emniyet Müdürü Murat Nebioğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Üçok, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Muhabir: Emrah Akıllı

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: