Osmancık'ta sokak hayvanlarına rehabilitasyon çalışmaları

Osmancık Belediyesi ilçede bulunan sokak köpeklerinin rehabilitasyonu, parazitlerden arındırma, aşılama, kısırlaştırma için çalışma başlattı

Çorum Osmancık Belediyesi Sokak köpeklerinin tedavi, aşısı için veteriner hekimler gözetiminde çalışma başlattı.

İlçede bulunan sokak köpekleri toplanarak Temizlik İşleri Müdürlüğü bahçesinde mobil veteriner kliniğinde tedavi ve gözetim altına alındı.

Osmancık Belediye Başkanı Bekir Yazıcı, Kimsesiz Sokak hayvanları bilhassa köpeklerin Veteriner Hekimler gözetiminde yapılan tedavi işlemlerinin bir hafta süreceğini belirtti.

Sokak köpeklerinin rehabilitesi için veteriner hekimlerin gözetiminde tedavi ve aşılama işlemlerinin başladığını ifade eden Belediye Başkanı Bekir Yazıcı, “İlçemizde bulunan sokak köpeklerimizi ilgili yasa gereğince toplayarak aşılaması, tedavisi için çalışmalar başlattık. Bu kapsamda sokak köpeklerine özellikle kuduza karşı aşılamaları yapılıyor. Ayrıca özel bölümlerde de köpekler gözetim altında tutuluyor. Gerekli itinayı bu konuda göstererek hassasiyetle üzerinde duruyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Sokak köpeklerinin belirli periyodik aralıklarla bu işlemlere tabi tutulmaya devam edileceğini bildiren Başkan Yazıcı, bir hafta süresince ilçede bulunan sokak köpeklerinin aşılanıp tedavi edileceğini kaydetti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: