Osmancık'ta TMO’dan Osmancık Pirinci

Osmancık'ta TMO’dan Osmancık Pirinci

Osmancık'ta TMO’dan Osmancık Pirinci

Osmancık Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) vatandaşlara pirinç satışlarına başladığı açıklandı.

(TMO)Toprak Mahsulleri Ofisi Osmancık Ajans Müdürü Abdurrahman Erusta yaptığı açıklamada;

TMO Depolarında bulunan pirinç stoklarından vatandaşlara perakende olarak kilogramı 2,5 liradan Osmancık pirincini satışlarına başladıklarını kaydetti.

Dünya ve Türkiye'de pirinç üretiminin bütün zamanların en yüksek rakamlarına, ulaşıldığına dikket çekilerek

“Dünya'da Pirinç üretimleri 2012 yılında 469 milyon ton'dan 2013 yılında 471 milyon ton'a, Türkiye'de ise 2012 yılında 528 bin ton'dan 2013 yılında 540 bin ton'a çıktığı görülmüştür."

Reklam
Reklam

Türkiye’nin yıllık pirinç tüketiminin yaklaşık olarak 600 bin ton civarında olduğunu kaydedilirken, bu yıl itibari ile Türkiye'mizin iç piyasasında pirinç sıkıntısı olmayacağı tahmin edildi.

Stoklarını perakende satış suretiyle tasfiye etmeye karar veren TMO, stoklarında bulunan yaklaşık 25 bin ton Osmancık pirincini kilo başına perakende 2,50 TL’den 143 noktada bulunan bütün (TMO) Toprak Mahsulleri Ofisi işyerlerinde satışa sunulduğu belirtildi.

(TMO) Toprak Mahsulleri Ofisi Osmancık Ajans Müdürü Abdurrahman Erusta iç piyasada ihtiyaç duyulması halinde gümrüksüz olarak çeltik ve pirinç ithalatı da yaparak uygun fiyatla halkın istifadesine sunulacağını belirterek:

“ İç ve dış piyasalar TMO tarafından yakından izlenmekte olup, çeltik ve pirinç piyasalarının sağlıklı işleyişine yönelik her türlü bilgilendirme ve uygulamalar halkımızla paylaşılacaktır. Üretici, tüccar, sanayici ve ilgili tüm kesimlerin bu hususları dikkate almaları gerektiğini öne sürdü.

Ofislerde başka mamüllerinde satışa sunulduğuna dikkat çeken Erusta, örneğin 5 kğ Fındık Yağı’nın tenekesininde 30 TL'dan satıldığını belirtti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: