Osmancık’ta vergi haftasının 24.’sü kutlanıyor

Çorum’un Osmancık İlçesinde 24. Vergi Haftası Kutlama Etkinlikleri başladı.

Çorum’un Osmancık ilçesinde Osmancık Malmüdürlüğü tarafından Vergi Haftası etkinlikleri çerçevesinde Atatürk Anıtına Çelenk sunumu ile başlayan tören düzenlendi.

Törene, Osmancık Malmüdürü Hüseyin Zengin ile malmüdürlüğü personeli katıldı.

Törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşma yapan Osmancık Malmüdürü Hüseyin Zengin, “Vergi Haftası'nın 24. kutluyoruz. Ülkemize, mükelleflerimize ve personelimize hayırlı olsun dileklerimizi iletiyoruz. Daha çok vergi daha güçlü Türkiye için gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

Reklam
Reklam

Zengin; “Bilindiği gibi bu yıl 25 Şubat - 03 Mart 2013 tarihleri arasında 24. sü kutlanan Vergi Haftasının amacı, vatandaşlarımızın vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlıklarının arttırılması, toplumda ve özellikle yarının mükellefleri ya da ülkenin yöneticileri olacak çocuklarımızda sağlıklı bir vergi bilincinin oluşturulması, vatandaşlarımızın vergi konusundaki görüş ve önerilerinin alınması, gelir dağılımında adaletin sağlanması, haksız rekabetin önlenmesi, kayıt dışı ekonominin kayıt altına alınması, vergi politikalarına katılımlarının sağlanması ve idare mükellef ilişkilerinin uyumlu bir hale getirilmesidir.

Vergileri tabana yaymak, adil bir şekilde toplamak ve ülke kalkınmasına hizmet etmek devletlerin asli görevlerinden birisidir.

Vatandaşların görevi ise vergisiz kazanç elde etmemektir.

Bu nedenle, gerek Gelir İdaresi Başkanlığı ve gerekse Çorum Defterdarlığının hazırlamış olduğu program dâhilinde Yaygın ve Yoğun Vergi denetimleri yapılmaktadır. Yapılan bu denetimler mükellefin bilinçlendirilmesi, noksanlıklarının tamamlattırılması, Vergi Daireleri ile mükellefler arasındaki bağların kuvvetlendirilmesi amacını taşımaktadır.

Reklam
Reklam

Şunu unutmayalım ki: vergilendirilmiş kazanç kutsaldır.

Kazançlarımızı ne kadar çok vergilendirirsek bize hizmet olarak döneceğini bilmeli, bunun neticesinde ülkemizin daha müreffeh ve mutlu günler yaşayacağının bilincinde olmalıyız”. Şeklinde konuştu.

Törenin ardından Osmancık Malmüdürü Hüseyin Zengin ve malmüdürlüğü personeli Osmancık Kaymakamı İbrahim Küçük’ ü, Osmancık belediye Başkanı Bekir Yazıcı’ yı makamında ziyaret ederek vergi haftası ile ilgili rozet taktılar. Ardından Sivil toplum örgütleri başkanları ziyaret edildi.

Kaymakam Küçük, Müdür ve personelin 24. Vergi Haftasını kutladı. Küçük; Bireylerin vergisini vermesi gerektiğini ifade ederek, verginin ülke kalkınmasındaki önemine değindi.

Zengin; Osmancık Malmüdürlüğü olarak 31/12/2012 itibariyle 23.521.688,46.TL gelir elde ettiklerini, 31/12/2012 itibariyle ise toplam 47.386.936,62.TL Giderleri olduğunu belirterek 2012 Yılı Gelirin Gideri Karşılama Oranı ise %49,63 olduğunu ifade etti.

Kutlamalar çerçevesinde hafta boyunca çeşitli kurum, kuruluş ve okul ziyaretleri yapacaklarını, en yüksek gelir ve kurumlar vergisi ödeyen mükelleflere Teşekkür Belgeleri vereceklerini kaydetti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: