Tamlamalar da kendi içerisinde isim, sıfat, takısız, zincirleme, belirli, belirsiz gibi sınıflara ayrılmaktadır. Osmaneli’ne kelime öbeği de bir isim tamlaması olarak karşımıza çıkmaktadır. Sözcüklerin yazımında hata yapılması hem o kelimenin okunuşunu değiştirmekte hem de anlamını bozmaktadır. Yazımında kararsızlık yaşanan ya da çelişkiye düşülen kelimelerin doğru yazılışıyla alakalı en doğru bilgilere yazım kılavuzları aracılığıyla ulaşmak mümkündür.
Osmaneli bir ilçe olarak karşımıza çıkmaktadır. Güney Marmara Bölgesi’nde bulunan Bilecik şehrine bağlı bir ilçe konumundadır. Şehir veya ilçe gibi yerlerin son kısmına yönlendirmek amacıyla bazı ekler gelmektedir. Bu ekler isimlere göre “-ne, -nı” veya “-ye, ya” şeklinde olabilmektedir. Osmaneli ilçesinin sonuna getirilen belirtme ya da yönelme durumu ekleri çoğunlukla yanlış kullanılmakta ve yazılmaktadır. Osmaneli’ne yazımı ile ilgili doğru bilgiyi edinmek için güvenilir kaynaklardan faydalanılması önemlidir. Bu güvenilir kaynaklar arasında ön plana çıkanı ise Türk Dil Kurumunun online olarak hizmet verdiği sözlükler sitesidir. Bu site üzerinden hem sözcüklerin doğru yazımıyla alakalı bilgilere hem de okunuş biçimlerine ulaşmak mümkündür. Ayrıca kelimelerin ne anlama geldiğini de sorgulatma imkânı bulunmaktadır.
Şehirlerin, ilçelerin veya mahalle isimlerin yazımında çok sık yazım yanlışına rastlanılmaktadır. Dilimizde yaygın olarak yanlış yazılan ilçe isimlerinden biri Osmaneli’ne ilçesidir. Bu ilçeye yönlendirme yapmak için sonuna ek getirilmektedir. Bu ek çoğunlukla “Osmaneli’ye” şeklinde yazılmaktadır. Ancak Osmaneli’ne TDK’ye göre “Osmaneli’ne” şeklinde yazılması gereken bir söz öbeğidir. Belirtisiz isim tamlamalarında mekân isimlerinin sonlarına ekler getirildiği zaman zamir “n” harfi araya konulmaktadır. Bu tür tamlamalar yalnızca tamlananın ek aldığı tamlama türü olarak tabir edilmektedir. Bütün bu bilgiler doğrultusunda Osmaneli’ne doğru yazılışı şu şekildedir: