Osmaneli Ziraat Odası'ndan Köylere Ziyaret

Osmaneli Ziraat Odası tarafından köy ziyaretleri gerçekleştirildi.

Osmaneli Ziraat Odası tarafından köy ziyaretleri gerçekleştirildi.

Oda Başkanı Ertuğrul Ünver, AA muhabirine, Ellezce, Cumalıköy, Balçıkhisar ve Belenalan köy ziyaretlerinde çiftçilerle bir araya geldiklerini ve sorunlarını dinlediklerini belirterek, çiftçilerin yaz sezonunda yaşanan kuraklıktan dolayı yüzde 50-75 oranında verim düşüklüğü olduğunu ifade ettiklerini söyledi.

Ziyaretlerinde çiftçilerin kuraklık nedeni ile para kazanamadıklarını ve borçların ertelenmesi isteğinde bulunduklarını dile getirdiklerini anlatan Ünver, "Yaz sezonunda alternatif ürün olarak çiftçimize yağ oranı yüksek ayçiçeği tohumu dağıttık. Yağlık tohum kaliteli olması çiftçimizin sezonu zarar etmeden kapattıkları için memnunlar. Ama sezonun kurak geçmesi ve doludan dolayı diğer ürünlerde zarar görüldü" dedi.

Reklam
Reklam

Ünver, alternatif ürünlerin ve çiftçinin bilgilendirilmesi amacıyla İş-Kur işbirliği ile bayanların ağırlıklı olduğu kurslar açmayı planladıklarını sözlerine ekledi.

Muhabir: Saim Turan / Muhsin Arslan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz