Osmangazi Belediyesi, 3 yılda bin 52 kişiyi iş sahibi yaptı

Bursa merkez Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, 3 yıl içinde bin 57 kişiyi iş sahibi...

Bursa merkez Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, 3 yıl içinde bin 57 kişiyi iş sahibi yaptıklarını söyledi.

Dündar, İŞKUR, Halk Eğitim Müdürlüğü ve Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB)'nın ardından, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Eğitim Vakfı bünyesinde faaliyet gösteren Bursa Tasarım ve Teknoloji Geliştirme Merkezi (BUTGEM) ile de protokol imzaladıklarını hatırlattı.

İşsizliğin azalmasının, Türkiye’nin büyümesi anlamına geldiğini belirten Dündar, belediye olarak nitelikli iş gücünün ve istihdamın artırılması noktasında birçok projeyi eş zamanlı yürüttüklerini söyledi. İŞKUR Hizmet Noktası aracılığıyla bugüne kadar 400 kişinin iş sahibi olduğunu açıklayan Dündar, "2010 yılından bu yana hizmet veren İŞKUR Masası, belediyemiz güvencesinde vatandaşlarımızı iş sahibi yapıyor. Birim olarak profesyonel bir yaklaşımımız var, hem işveren hem de iş arayan kişileri mağdur etmemek adına oldukça dikkatli ve titiz çalışıyoruz. 400 kişinin yüzünü güldürmüş olmak bile bizler için önemli." dedi.

Reklam
Reklam

Özellikle, kadınların istihdamı konusunda önemli bir adım olan Osmangazi Meslek Edindirme Kursları (OSMEK)'nın ise 48 farklı branşta vatandaşa mesleki eğitim imkânı sunduğuna değinen Dündar, şöyle konuştu: "14 merkezde 15 bin 557 kişinin yararlandığı OSMEK sayesinde 417 kişi iş sahibi oldu. Osmangazi ilçesi, nüfusu ve büyüklüğüyle Türkiye’nin önde gelen ilçelerinden biri. Bizler, bu potansiyeli verimli iş gücüne dönüştürmek adına durmuyor, üretiyor ve hep daha iyi olsun diyoruz. İşte bu çalışmalarda bunun en güzel örneği. KOSGEB işbirliğiyle düzenlenen 'Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi' sonucunda ise 240 kişiye iş sahibi olma imkânı sağlandık."

Başkan Dündar, son olarak Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Eğitim Vakfı bünyesinde faaliyet gösteren Bursa Tasarım ve Teknoloji Geliştirme Merkezi (BUTGEM) ile mesleki eğitime yönelik bir işbirliği protokolü imzalandıklarını da belirtti. Dündar, "Nitelikli ara eleman yetiştirmeyi amaçladığımız bu çalışma ile belediye olarak köprü vazifesi göreceğiz. Mesleki eleman arzının genişletilmesi yönündeki tüm çabaların yanında olmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz