Osmangazi Belediyesi, Yaz Spor Okullarını Yüzme Havuzu Açılışı Ile Başlattı

Bursa Osmangazi Belediyesi, okulların da tatile girmesi ile yaz dönemi yüzme havuzları sezonunun açılışı 5...

Bursa Osmangazi Belediyesi, okulların da tatile girmesi ile yaz dönemi yüzme havuzları sezonunun açılışı 5 yıldızlı, yarı olimpik yüzme havuzu ile yaptı.

Osmangazi Belediyesi, yaz dönemi yüzme havuzları sezon açılışını, Osmangazi’nin 5’inci yüzme havuzu olan ve resmi açılışı için gün sayan Demirtaş Yarı Olimpik Yüzme Havuzu ve Spor Kompleksi’nde gerçekleştireceği törenle yaptı.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın da katıldığı törenle kapılarını sporseverlere açan tesis ilk kez spor meraklılarının beğenisine sunuldu. Demirtaş Mahallesinde yapılan törenle hizmete açılan havuz ve spor tesislerine vatandaşlar fitnes, masa tenisi, jimnastik ve her türlü spor ortamından yararlanacak. Havuzlarda 7’den 70’e herkese yüzme imkanı sunulurken, yeni şampiyonlar buralardan çıkcak.

Reklam
Reklam

YARI OLİMPİK TESİS

Halk oyunları ekiplerinin sunduğu oyunların ardından açılışı gerçekleştirilerek havuz hizmete girdi.
Açılışta konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, yaz spor okullarının açılışını bu havuzla birlikte yaptıklarını belirtti.

Belediye olarak 46 spor tesisi ile gençlik, gelecek ve vatana sahip çıktıklarını belirten Başkan Dündar, “Bu gün burada Osmangazi Belediyesi yaz spor okulları sezon açılışını yapıyoruz. Bu tesis geçen sene Nisan ayında temelini attığımız tesisimiz. Bir yılda bu tesisi bitirerek bu gün yaz spor okulları ile birlikte insanlarımızı hizmetine sunuyoruz.” dedi.

5 bin 500 metrekare alanda inşa edilen Demirtaş Yarı Olimpik Yüzme Havuzu ve Spor Kompleksinin yeni sporcuları yetiştireceğine değinen Dündar, tesiste yarı olimpik yüzme havuzu, engelli ve çocuk havuzu ve ayrıca spor tesisi içinde dört farklı salonda herkesin spor yapabileceğini söyledi.

Açılışın ardından Başkan Mustafa Dündar, salonda eğitim gören minik öğrencilerle toplu fotoğraf çektirdi. Başkan Dündar, daha sonra beraberindekilerle birlikte tesisi gezerek basın mensuplarına bilgilendirmede bulundu. Özellikle tesisin temiz ve aynı sıcaklıkta kalmasını sağlayan bölümleri ilgi ile inceleyen Başkan Dündar, bazı spor cihazlarını ise bizzat denedi. Bir süre yürüyüş bandında yürüyen Dündar, ardından yüzme havuzunun ilk startını kendi verdi.

Reklam
Reklam

SPOR TESİS AÇILIŞINDA ŞAMPİYONLUK HABERİ MESAJLA GELDİ

Bu arada Başkan Mustafa Dündar, yeni sporcuların yetişmesi amacıyla Demirtaş Yarı Olimpik Yüzme Havuzu ve Spor Kompleksinin açılışını yaparken yeni bir şampiyonluk haberi geldi.

Çek Cumhuriyetinde katıldığı yarışmada 3 adım atlamada dünya birincisi olan Osmangazi Belediyesi sporcusu Rümeysa Efe’nin başarı haberi açılış yapıldığı sırada Başkan Dündar’a mesaj olarak iletildi.
Başkan Mustafa Dündar ise aldığı son dakika haberini basın mensupları ile şöyle paylaştı:

“Bir spor tesisinin açılışını yaparken, bu tesislerde yetişen Rümesya Efe’nin atletizmde üç adım atlamada Çek Cumhuriyetinde dünya birincisi olduğu haberini aldık. Yani biz sadece bir bölgede değil diğer şampiyonluklarda da varız. Kim ne derse desin Osmangazi koşuyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: