Osmangazi’de Kentsel Dönüşüm Başlıyor

Osmangazi Belediyesi tarafından yürütülen kentsel dönüşüm master plan çalışmaları tamamlanma aşamasına geldi. Osmangazi Belediye Başkanı...

Osmangazi Belediyesi tarafından yürütülen kentsel dönüşüm master plan çalışmaları tamamlanma aşamasına geldi. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, çalışmaların kasım sonu itibariyle kamuoyu ile paylaşılacağını açıkladı.

Kamuoyu tarafından büyük bir merakla beklenen kentsel dönüşüm süreci ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Mustafa Dündar, belediye olarak temel hedeflerinin Osmangazi’de bir vizyon ortaya koymak olduğunu ifade etti. Dündar, “Bizler, önce vizyonu ortaya koyacağız. Bu vizyon çalışmalarımız da şekillenmiş durumda. Özel bir firma tarafından yürütülen bu çalışmaları en kısa sürede toparlayıp, Kasım ayı sonu itibariyle kamuoyu ile paylaşacağız” dedi. Osmangazi’de yürütülen kentsel dönüşüm master plan çalışmaları çerçevesinde ilçenin tamamının tarandığını, bin 500 hektarlık alanda ise detay çalışmalarının yapıldığını ifade eden Başkan Dündar, “Gerek fiziki, gerek sosyal doku çalışması yapılarak, ilçenin adeta büyük fotoğrafı çekildi. Yürütülen bu çalışmalar ekiplerimiz tarafından büyük bir titizlikle toparlanıyor. Bundan sonraki süreçte, kentsel dönüşüm süreci ile ilgili yapılacak teknik ve sosyal çalışmaları bir şekle sokarak, adım adım uygulamaya başlayacağız” dedi.

Reklam
Reklam

Master plan çalışmalarını yürüten firma yetkililerinin elde ettiği verileri değerlendiren Başkan Mustafa Dündar, ilçede lokal bir kentsel dönüşüm uygulaması değil, genel bir uygulama düşündüklerini ifade etti. Kentsel dönüşümün çok ciddi bir süreç olduğunu ve bu süreçte herkesin sorumluluğu bulunduğunu belirten Dündar, “Belediyenin yapacağı işlerde, özel sektörün yapacağı işler de ayrı ayrı belirlendi. Bu sürecin en önemli ayaklarından biri olan Ankara’nın yapacağı işler de belli. Daha önce de ifade ettiğim gibi, biz bu konuda vizyonumuzu ortaya koyacağız. Zaten vizyonun ortaya konulması ile birlikte işler kendiliğinden yürüyecektir” dedi.

Firma yetkilileri tarafından, belediye meclisi salonunda yapılan sunumda, 2.5 aylık süre içerisinde ilçede 120 bin bağımsız birimde (konut) durum tespiti yapılıp, öncelikle müdahale edilecek alanların belirlendiği, yapılan çalışmalarla Osmangazi’nin risk analiz raporlarının çıkarıldığı ifade edildi. Elde edilen verilere göre Uludağ’ın yamaçlarındaki bölgelerde heyelan riski bulunduğu, dere yataklarında taşkın ve su baskını tehlikesi olduğu belirlendi. İlçenin kuzey kesiminde ise sıvılaşma riski ve kaçak yapının ön plana çıktığı belirtildi.

Reklam
Reklam

Dündar, başkan yardımcıları ve ilgili komisyonlarda görevli meclis üyelerinin de katıldığı brifingde, ilçenin tamamını kapsayan kentsel dönüşüm alanlarının tespiti çalışmalarında, sosyo-ekonomik ve göç analizinden, nüfus yoğunluğuna, gelir gruplarından sosyal donatı alanlarına ve yollara kadar tüm ayrıntıların ayrı ayrı analiz edildiği bildirildi. Yaklaşık 2.5 saat süren sunumun ardından saha çalışmalarının yapıldığı bölgeler gezildi. Küçükbalıklı, Altınova, Yunuseli, Hamitler, Demirkapı ve Hisar mahallelerini gezip çalışmalar hakkında bilgi alan Başkan Mustafa Dündar, Osmangazi’de kentsel dönüşümün kısa süre sonra başlayacağını açıkladı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: