Osmangazi'de toplu sözleşme sevinci

Bursa merkez Osmangazi Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesinin imzalanmasının ardından Hizmet-İş Sendikası...

Bursa merkez Osmangazi Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesinin imzalanmasının ardından Hizmet-İş Sendikası Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a plaketle teşekkür etti.

Osmangazi Belediyesi’nin Soğanlı’daki şantiyesinde düzenlenen törende işçiler davul zurna eşliğinde eğlendi. İşçiler adına Başkan Dündar’a teşekkür eden Hizmet-İş Şube Başkanı Yaşar Yel, Başkan ve ekibinin, işçisine ve çalışanına verdiği değerin Osmangazi’nin başarısında rol oynadığını kaydetti.

Reklam
Reklam

Sözleşmede sendika-işçi-işveren üçgeninin en iyi şekilde yansıtıldığını vurgulayan Yel, "Başkan Dündar’ın olumlu tutumu ve yaklaşımı sayesinde işçilerin ücretleri arasındaki adaletsiz ve dengesiz durum ortadan kaldırılmıştır. Başkan’a ve ekibine bu yaklaşımı nedeniyle teşekkür ediyorum. Osmangazi bir kez daha Bursa’daki tüm belediyelerden farklı olduğunu gösterdi. Bazı noktalarda bizim taleplerimizden de fazla iyileştirme yapıldı. Bu sözleşmenin diğer belediyelere de örnek olmasını diliyorum." diye konuştu.

Belediye Başkanı Mustafa Dündar ise Osmangazi gibi bir ilçeyi yönetme noktasında yüklerinin ağır ve sorumluluklarının da fazla olduğunu söyledi. Bu sorumluluğu ve yükü işçilerle birlikte paylaştıklarının altını çizen Dündar, karşılıklı iyi niyetle çalışanlarında Osmangazi’de hizmet için ellerini taşın altına koyduğuna dikkati çekti.

Osmangazi Belediyesi ile Hizmet-İş arasında imzalanan ve 370 işçiyi kapsayan sözleşme, 2 yıl geçerli olacak. Sözleşmeye göre; işçiler 2012’de ilk ve ikinci altı ayda yüzde 4'er, 2013’te ise her altı ayda bir yüzde 5 zam alacak. Osmangazi Belediyesi ile imzalanan sözleşme ile yemek, yakacak gibi sosyal yardımlarda da önemli oranda iyileştirmeler yapılırken, günlük yevmiye tabanı 70 liraya çıkarıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: