Osmangazi’den Temiz Çevre İçin Anlamlı Protokol

Osmangazi Belediyesi, yaşanabilir yeşil bir çevre konusunda geliştirdiği birbirinden farklı projeleri hayata geçirmeyi sürdürüyor.Son olarak...

Osmangazi Belediyesi, yaşanabilir yeşil bir çevre konusunda geliştirdiği birbirinden farklı projeleri hayata geçirmeyi sürdürüyor.

Son olarak atık pil ve elektronik atıkların toplanması konusunda iki farklı protokol imzalayan Osmangazi Belediyesi’nin, çocuklarda çevre bilincini artırmak için hazırlatılan, ‘Çınar’ın Ekolojik Fıçısı’ isimli çizgi filmin tanıtımı renkli görüntülere sahne oldu. Ördekli Kültür Merkezi’nde düzenlenen ve çocuklarda çevre bilincini geliştirmeyi hedefleyen ‘Çınar’ın Ekolojik Fıçısı’ isimli çizgi filmin tanıtım töreni öncesinde, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) ve uluslararası elektronik atık toplama, taşıma ve depolama şirketi Exitcom ile birer protokol imzaladı.

Reklam
Reklam

İmza töreninde konuşan Başkan Mustafa Dündar, “Osmangazi Belediyesi olarak, yaşanabilir ve yeşil bir Bursa için birçok farklı çalışma yürütüyoruz. Bir milyon fidan kampanyası da bu çalışmalarımızın en önemlilerinden birisidir. Her yıl olduğu gibi bu yıl da atıkları kaynağından toplayıp, doğru bir şekilde imha edilmesi için gerekli çalışmalarımızı tamamladık. İmzaladığımız bu protokollerle, Osmangazi’de gerek atık pil, gerek se elektronik atıkları ayrı ayrı toplayıp çevreye herhangi bir zarar vermeden doğru bir şekilde imhasını sağlamış olacağız” dedi.

Atık pillerin toplanması ile ilgili protokolü Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) adına Savaş Arna, elektronik atıkların toplanması ve taşınması ile ilgili protokolü de Exitcom firması adına Genel Müdür Murat Ilgar imzaladı.

OSMANGAZİ’DE GÜNLÜK 664 TON ÇÖP TOPLANIYOR

İmza töreninin ardından Başkan Dündar, Ördekli Kültür Merkezi’ni dolduran minik öğrencilerle bir araya geldi. Çocuklarda çevre bilincini geliştirmeyi amaçlayan ve Osmangazi Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından hazırlatılan ‘Çınar’ın Ekolojik Fıçısı’ isimli çizgi filmi çocuklarla birlikte izleyen Başkan Dündar, burada yaptığı konuşmada, çevreye duyarlı, geleceğini düşünen tüm çocukların bilinçli bir şekilde kampanyalarına destek verdiğini belirtip, minik öğrencilere bu desteklerinden dolayı teşekkür etti. Dündar, “Osmangazi’de her gün 664 ton çöp topluyoruz. Çöp denilen

Reklam
Reklam

şey, aslında tekrar dönüştürülebilir ve yeni değerler elde edilebilir. Sizler için hazırladığımız bu çizgi film ile de atıkların nasıl toplanacağını kavramanız, büyüklerinize ve arkadaşlarınıza anlatmanızı istiyorum” dedi.

MİNİKLER İÇİN ÇİZGİ FİLM

Başkan Dündar’ın ardından Savaş Arna, çocuklara atık pillerin çevreye verdiği zarar ve toplanması hakkında bir sunum yaptı. Konuşmaların ardından Başkan Mustafa Dündar, minik öğrencilere ‘Çınar’ın Ekolojik Fıçısı’ isimli çizgi filminde bulunduğu birer hediye paketi verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: