Osmangazi'nin Oğlu Çobanbey, Yıldırım'da Anıldı

Yıldırım Belediyesi tarafından "Osmangazi'nin Oğlu Çobanbey'i Anma Töreni" düzenlendi.

Yıldırım Belediyesi tarafından "Osmangazi'nin Oğlu Çobanbey'i Anma Töreni" düzenlendi.

Mollarap Mahallesi, Çobanbey Türbesi önünde gerçekleştirilen törende, Mehter Takımı'nın gösterisinin ardından, Çobanbey anısına mevlit okutuldu.

Anma töreninde konuşan Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, ecdatlarımıza sahip çıkmanın asli görevleri olduğunu söyledi.

Keskin, Çobanbey'in tarihteki önemli isimlerinden biri olduğunu dile getirerek, "Biz, tarihi ve kültürel mirasımıza sahip çıkmayı kendimize ilke edindik. Gelecek nesiller, tarihte yaşamış büyük ecdatlarımızı, ülkemiz için göstermiş oldukları fedakarlıkları ve tarihteki önemlerini, unutmasınlar istiyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Törende konuşan Tarihçi Hüsamettin Kaplan da Çobanbey'in tarihte önemli bir şahıs olduğunu belirterek, hayatı hakkında bilgi verdi.

Törene, AK Parti İl Yöneticisi Tahsin Kara ve AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Hüdayi Yazıcı da katıldı.

Muhabir: Büşra Nur Özcan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: