Osmaniye Belediyesi’ne Kerkük’ten Misafir

Kerkük’ün Yeni Tisin Belediye Başkanı Necdet Akkoyunlu ve beraberindeki Türkmen heyeti, Osmaniye Belediye Başkanı Kadir...

Kerkük’ün Yeni Tisin Belediye Başkanı Necdet Akkoyunlu ve beraberindeki Türkmen heyeti, Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara’yı makamında ziyaret ettiler.

Ziyaretten dolayı büyük memnuniyet duyduğunu belirten Başkan Kadir Kara, sözlerine geçtiğimiz günlerde meydana gelen hain saldırı sonucu şehit olan başta Irak Türkmen Cephesi Başkan Yardımcısı Ali Haşim Muhtaroğlu ve hayatını kaybeden Türkmen kardeşlerine Allah’tan rahmet dileyerek başladı. Misafirlerine ‘hoş geldiniz’ diyen Kara, konuşmasını şöyle sürdürdü:

Reklam
Reklam

“Bizler kardeş bir toplumuz. Bölgesel olarak bakıldığında Osmaniye 1071 öncesinde Türkmen aşiretlerinin yerleştiği bir şehirdir. Burası bir Türkmen şehridir. Bu yüzden Türkmen Beyi, Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli Osmaniye’lidir. İlahi adalet bir gün tecelli edecek ve Türkmen kardeşlerimiz başta olmak üzere mazlumlara yapılan zulümler sona erecektir.”

Kerkük Yeni Tisin Belediye Başkanı Necdet Akkoyunlu ise yaptığı konuşmasında, Kerkük’te Türkmen’lerin yaşadığı sıkıntıları anlattı ve Kerkük’te can güvenliğinin kalmadığını ifade ederek, yaşadıkları sıkıntıları dile getirdi. Akkoyunlu, Anavatan olarak gördükleri Türkiye’den her daim yardım beklediklerini söyledi. Beraberinde başarılı Türkmen öğretmenlerini de getirdiğini söyleyen Necdet Akkoyunlu, “Türkiye’yi tanımak, hem de yaşadığımız coğrafyadaki sıkıntılarımızı dile getirmek için buradayız. Kerkük’te şu anda can güvenliği yok. Ancak bizim mücadelemiz her koşulda sonuna kadar devam edecektir. Şehit vermeye devam ettiğimiz şu günlerde, Türkiye’den ciddi destekler görmek istiyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Her iki belediye başkanı ziyaret anısına birbirlerine çeşitli hediyeler verdi. Ziyarette MHP İl 2. Başkanı Eyüp Taşkesen ve MHP Kadın Kolları Başkanı Selma Yücel ve üyeleri de hazır bulundu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz