Osmaniye Ihracatta 42'nci Sırada Yer Alıyor

OSMANİYE (AA) - Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Osmaniye'nin ihracatta tüm iller arasında 42'nci sıraya yükseldiği bildirildi.

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, Osmaniye'nin ihracatta tüm iller arasında 42'nci sıraya yükseldiği bildirildi. TÜİK Hatay Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, Osmaniye'ye ilişkin 2013 yılı eylül ayı dış ticaret İstatistikleri açıklandı. TÜİK ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığı işbirliğiyle oluşturulan verilere göre, Osmaniye'nin 2013 yılı eylül ayı ihracatı 6,7 milyon dolar, ithalatının ise 86,9 milyon dolar olarak gerçekleştiği kaydedildi. Osmaniye'nin tüm iller arasında, 2011 ve 2012 yıllarında ihracatta 44'üncü sıradayken, 2013 yılının ilk 9 ayında, 111,2 milyon dolarlık ihracatı ile 42'nci sırada, 920,1 milyon dolarlık ithalatı ile 14'üncü sırada yer aldığı, ihraç edilen ürünlerin yüzde 55,8'ini demir çelik ana sanayi ürünleri, yüzde 12,3'ünü ise demir-çelik dışındaki ana metal sanayinin oluşturduğu belirtildi. Osmaniye'nin ithal ettiği ürünlerin yüzde 81,5'ini atık ve hurdalar, yüzde 8,1'ini demir-çelik dışındaki ana metal sanayisi oluşturulurken, en fazla ihracat yapılan ülke 17,5 milyon dolar ile Peru, en fazla ithalat yapılan ülke ise 177 milyon dolar ile ABD olduğu bildirildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: