Osmaniye İnsan Hakları Mahkemesinde Fransa’ya dava açıyor

Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine başvurarak Fransa’ya karşı dava açacaklarını söyledi.Ticaret ve...

Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine başvurarak Fransa’ya karşı dava açacaklarını söyledi.
Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) tarafından kentin düşman işgalinden kurtuluş etkinlikleri kapsamında '90. yılda 90 kahraman için anma programı’ düzenlendi.
Devlet Bahçeli Konferans Salonunda düzenlenen programda OTSO tarafından oluşturulan 13 kişilik araştırma komisyonunun tespit ettiği ve kentin kurtuluş mücadelesinde yer almış kahramanların yakınlarına onur plaketi ve çeşitli hediyeler verildi.
Programda konuşan Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah sivil toplum kuruluşları tarafından kentte imza kampanyası başlatılacağını ve bu imzaları Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine başvurarak Fransa’ya karşı dava açacaklarını söyledi.
Kampanya’nın tüm ülkede bir örnek olacağına inandığını belirten Vali Cerrah bütün Osmaniyelilere bu anlamda büyük görevler düştüğünü kaydederek destek olmaya davet etti.
Salonda bulunan şehit ve gazi yakınlarının attığı imzalarla başlayan kampanyayı desteklediğini ifade eden Vali Cerrah kampanyanın ay sonuna kadar devam edeceğini belirtti.
İmzaların bir kopyasını da Fransa Parlamentosu ile Cumhuriyet Senatosuna göndereceklerini belirten Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, “Geçmişte atalarımız Fransızlara ve onların beraberindeki Ermeni, Yunan ve İngilizlere karşı nasıl mücadele vermişse bizim üzerimize düşen de bu mücadeleyi sürdürmektir. Şehitlerimizi ve atalarımızı gençliğimize iyi anlatmak zorundayız. Biz sessiz kalıyorsak suçlu değiliz. Türk insanı her zaman vefalı ve cefakardır. Artık bu tür mağduriyetlere karşı durmalıyız. Nasıl atalarımız ve dedelerimiz bunu karşılığını vermişse biz de bu haksızlıklara karşı savaşımızı vermeliyiz. Bu anlamda imza kampanyasını ben de destekliyorum. Kentimizden binlerce imzanın toplanmasını bekliyorum.” dedi.
Vali Cerrah, 90. yılda 90 kahraman için anma programını düzenleyen OTSO yönetimi ile destek verenlere teşekkür etti.
Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Arif Taşkaya ise konuşmasında kentte ilk kez böyle bir program düzenlemenin gururunu yaşadıklarını belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.
Programda ayrıca Osmaniye Milletvekili Hasan Hüseyin Türkoğlu ile Belediye Başkanı Kadir Kara da birer konuşma yaptı.
Konuşmaların ardından Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Arif Taşkaya Vali Celalettin Cerrah’a plaket ve Türk bayrağı takdim etti.
Programın sonunda ise OTSO tarafından oluşturulan komisyon tarafından yapılan araştırmalar neticesinde tespit edilen, kentin kurtuluş mücadelesinde yer almış 90 kahramanın yakınlarına onur plaketi ve çeşitli hediyeler verilirken Abdurrahman Keskiner Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi öğrencileri tarafından da müzik sunumu gerçekleştirdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz